Sütés főzés: rózsatészta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

rózsatészta

Ilyen hideg időkben jól esik egy kis kelttésztás édesség.
Hozzávalók: 45dkg liszt,3 tojássárgája,1 cs. vaníliáscukor,0,5dl langyos tej,5dkg élesztő,
A krémhez: 15dkg margarin,10 dkg porcukor,2 cs. vaníliáscukor

Elkészítése: Az élesztőt a tejben felfuttatjuk,tegyünk hozzá 2-3 kávéskanálnyi cukrot is.Majd a liszthez öntjük.Belerakjuk a többi hozzávalót is és jól kidolgozzuk.Ha úgy érezzük,hogy kemény a tészta kis mennyiségekben adagoljunk még hozzá langyos tejet.Ne legyen se túl lágy se túl kemény.Lisztezett táblán nagyon vékonyra nyújtjuk,megkenjük a krémmel és feltekerjük egy rúdba.Ezután a rúdból kb 3cm.es darabokat vágunk.
Fogunk egy vastagabbfalú lábost nagyon kikenjük vajjal és jól megszórjuk kristálycukorral.Belerakjuk a tészta darabokat,és hagyjuk 30 percig kelni.Forró sütőbe tesszük,kb.20 percig így sütjükAmikor a teteje pirosodni kezd letakarjuk alufóliával és felére vesszük a hőfokot,végezzünk tűpróbát.Ha már nem ragad,akkor öntsük le 3 evőkanálnyitejben elkevert1cs.vaníliáscukorés 2 evőkanál cukor keverékével és még pár percre tegyük vissza a sütőbe.Ha kész 5 percig hagyjuk hűlni,majd lazítsuk meg késsel és borítsuk ki egy tálra.Így a karamellizált alja lesz felül.Aki szereti adhat hozzá vanília krémet.
A krém hozzávalóinál mindent csak kikeverünk és kenjük a tésztára.
A sütésnél vigyázzunk,az alja ne égjen le.Mindenki a saját sütője szerint vegye az időpontokat.
Jó étvágyat.

édesség

Látta 414 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Én magában szeretem a legjobban,esetleg tejjel...guszta.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Andrea nagyon ötletes és mutatós lett.
Köszönjük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Igen,a sütésére kell a legjobban vigyázni.Mert ez a karamellizált cukor nagyon finom rajta

Válasz

burger eva üzente 12 éve

Jól néz ki.Darázsfészek összesűrítve.Ügyes voltál,hogy nem égett oda a kristálycukor

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu