Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Ilyen hideg időkben jól esik egy kis kelttésztás édesség.
Hozzávalók: 45dkg liszt,3 tojássárgája,1 cs. vaníliáscukor,0,5dl langyos tej,5dkg élesztő,
A krémhez: 15dkg margarin,10 dkg porcukor,2 cs. vaníliáscukor
Elkészítése: Az élesztőt a tejben felfuttatjuk,tegyünk hozzá 2-3 kávéskanálnyi cukrot is.Majd a liszthez öntjük.Belerakjuk a többi hozzávalót is és jól kidolgozzuk.Ha úgy érezzük,hogy kemény a tészta kis mennyiségekben adagoljunk még hozzá langyos tejet.Ne legyen se túl lágy se túl kemény.Lisztezett táblán nagyon vékonyra nyújtjuk,megkenjük a krémmel és feltekerjük egy rúdba.Ezután a rúdból kb 3cm.es darabokat vágunk.
Fogunk egy vastagabbfalú lábost nagyon kikenjük vajjal és jól megszórjuk kristálycukorral.Belerakjuk a tészta darabokat,és hagyjuk 30 percig kelni.Forró sütőbe tesszük,kb.20 percig így sütjükAmikor a teteje pirosodni kezd letakarjuk alufóliával és felére vesszük a hőfokot,végezzünk tűpróbát.Ha már nem ragad,akkor öntsük le 3 evőkanálnyitejben elkevert1cs.vaníliáscukorés 2 evőkanál cukor keverékével és még pár percre tegyük vissza a sütőbe.Ha kész 5 percig hagyjuk hűlni,majd lazítsuk meg késsel és borítsuk ki egy tálra.Így a karamellizált alja lesz felül.Aki szereti adhat hozzá vanília krémet.
A krém hozzávalóinál mindent csak kikeverünk és kenjük a tésztára.
A sütésnél vigyázzunk,az alja ne égjen le.Mindenki a saját sütője szerint vegye az időpontokat.
Jó étvágyat.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!