Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Fehér csokoládés málna torta készítése:
Piskóta:
8 db tojás
160 g kristálycukor
200 g liszt
1 csipet só
Kivajazunk lisztezünk egy 22 cm átmérőjű torta karikát. A sütőt előmelegítjük 180 fokra légkeverés nélkül.
A tojás fehérjéket a csipet sóval kemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot most óvatosan addig verjük amíg szép fényes lesz. Bele engedjük egyenként a tojások sárgáját. Fakanállal vigyázva össze keverjük, majd kis adagonként szintén hozzáadjuk a lisztet is.
Bele öntjük a kivajazott torta formába és kb 35-40 perc alatt megsütjük.( akkor jó ha a torta tetejét megfogva azt szilárdnak érezzük) Ha kisült a tetejét meg lisztezzük, és a tetejére fordítva hagyjuk kihűlni. ( azért lisztezzük hogy ne ragadjon le!) Ha kihűlt éles késsel körbe vágjuk a karikát kivesszük a formából majd ketté vágjuk.
Málna velő:
1 csomag mirelit málna ( ha van friss még jobb)
1 csomag zselatin
A málnát összezúzzuk és kevés vízzel fel puhított zselatinnal össze forraljuk, majd hagyjuk kihűlni.
Fehér csokoládés krém:
1/2 l tejszín
3-4 tábla fehér csokoládé
a tetejére 1 csomag piros torta zselatin
A tejszínt egy edénybe öntve bele tördeljük a fehér csokoládét és állandó keverés mellett felolvasztjuk. A csokoládés tejszínt forrásig melegítjük, de nem forraljuk! Le vesszük a tűzről és lefedve hagyjuk kihűlni. Néha keverjük meg hogy ne bőrösödjön a teteje.
Torta megtöltése:
A torta karikába vissza tesszük az első piskóta lapot (meg locsolhatjuk kevés gyümölcs likőrrel) rá kenjük a málna velőt. Ráhelyezzük a második piskóta lapot és óvatosan lenyomkodjuk. Most ráöntjük a fehér csokoládés krémet, a tetejét ízlés szerint díszíthetjük ha akarjuk.
Végül ráöntjük a csomagoláson leírtak szerint elkészített piros torta zselatint. Hűtőbe tesszük dermedni majd másnap szeleteljük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!