Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Csokoládés marcipán torta elkészítése:
Piskóta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál rétesliszt
2 evő kanál sötét cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor
Csokoládé krém:
1/2 l tejszín (jó zsírosat vettem nem bíztam a véletlenre nehogy ne legyen elég kemény a krém)
3 tábla(30 dkg) jó minőségű étcsokoládé
egy evő kanál narancslikőr
5 dkg kandírozott narancshéj apróra vágva
25 dkg fehér marcipán (legjobba szamos marcipán)
Elkészítés:
A csokoládé krémmel kezdjük.
A tejszínt egy edénye öntjük, bele tördeljük a csokoládét és állandó kevergetés mellett felolvasztjuk. A csokoládés tejszínt forrásig melegítjük, levesszük a tűzről és néha megkeverve letakarva kihűtjük. Mikor kihűlt bele keverjük a narancs likőrt és a kandírozott narancs héjat is. Minimum 2-3 órára a hűtőbe tesszük, de a legjobb ha egész éjszakára ( az enyém már kihűlés után is kellő keménységű volt még csak hűtőbe sem kellett tennem).
Piskóta:
A sütőt előmelegítjük légkeverés nélkül 180 fokra.
A tojásokat szét választjuk,a fehérjéből-fokozatosan hozzáadva a cukrot -kemény habot verünk. Ezután tovább verve a habot bele engedjük egyenként a tojások sárgáját. Majd a kakaóval és sütőporral összekevert lisztet laza mozdulatokkal bele forgatjuk a tojás habba.
A tésztát kikent kilisztezett formában megsütjük.
A marcipánból a torta méretével megegyező 2 körlapot nyújtunk. (közben porcukorral hintsük be hogy ne ragadjon le.)
A torta betöltése:
A torta lapot 3 részre vágjuk. A csokoládékrém 1/6 részét rákenjük az első lapra, majd egy marcipán lap és egy újabb 1/6 résznyi csokoládé krém követ. Erre kerül a második piskóta lap, csokoládé krém marcipán lap, csokoládé krém és az utolsó piskóta lap. A tortát bevonjuk a maradék csokoládé krémmel, a tetejét díszíthetjük cukorgyöngyökkel, de mint ahogy én is tettem porcukorral is!
Egy éjszakát hűtőben tartjuk másnap szeleteljük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!