Sütés főzés: csokoládés marcipán torta (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

csokoládés marcipán torta

Csokoládés marcipán torta elkészítése:
Piskóta:
6 tojás
6 evőkanál cukor
5 evőkanál rétesliszt
2 evő kanál sötét cukrozatlan kakaópor
1 csomag sütőpor

Csokoládé krém:
1/2 l tejszín (jó zsírosat vettem nem bíztam a véletlenre nehogy ne legyen elég kemény a krém)
3 tábla(30 dkg) jó minőségű étcsokoládé
egy evő kanál narancslikőr
5 dkg kandírozott narancshéj apróra vágva

25 dkg fehér marcipán (legjobba szamos marcipán)

Elkészítés:
A csokoládé krémmel kezdjük.
A tejszínt egy edénye öntjük, bele tördeljük a csokoládét és állandó kevergetés mellett felolvasztjuk. A csokoládés tejszínt forrásig melegítjük, levesszük a tűzről és néha megkeverve letakarva kihűtjük. Mikor kihűlt bele keverjük a narancs likőrt és a kandírozott narancs héjat is. Minimum 2-3 órára a hűtőbe tesszük, de a legjobb ha egész éjszakára ( az enyém már kihűlés után is kellő keménységű volt még csak hűtőbe sem kellett tennem).
Piskóta:
A sütőt előmelegítjük légkeverés nélkül 180 fokra.
A tojásokat szét választjuk,a fehérjéből-fokozatosan hozzáadva a cukrot -kemény habot verünk. Ezután tovább verve a habot bele engedjük egyenként a tojások sárgáját. Majd a kakaóval és sütőporral összekevert lisztet laza mozdulatokkal bele forgatjuk a tojás habba.
A tésztát kikent kilisztezett formában megsütjük.

A marcipánból a torta méretével megegyező 2 körlapot nyújtunk. (közben porcukorral hintsük be hogy ne ragadjon le.)

A torta betöltése:
A torta lapot 3 részre vágjuk. A csokoládékrém 1/6 részét rákenjük az első lapra, majd egy marcipán lap és egy újabb 1/6 résznyi csokoládé krém követ. Erre kerül a második piskóta lap, csokoládé krém marcipán lap, csokoládé krém és az utolsó piskóta lap. A tortát bevonjuk a maradék csokoládé krémmel, a tetejét díszíthetjük cukorgyöngyökkel, de mint ahogy én is tettem porcukorral is!
Egy éjszakát hűtőben tartjuk másnap szeleteljük.

tortáim

Látta 2505 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ica Kósa üzente 14 éve

Kedves Mónika! Ez nagyon kiadós torta tömény csokoládé a tölteléke,ezért nagyon laktató.Legközelebb vastagabb marcipán réteget teszek bele, hogy jobban érződjön az is. A " szakértőim" azt mondták ez volt a legfinomabb.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 14 éve

Isteni finom lehet,ezt is lementettem.Imádom a csokis édességeket,meg fogom sütni.:))

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu