Sütés főzés: Áfonyás palacsinta- leves mellé (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Áfonyás palacsinta- leves mellé

Hozzávalók: 20 dkg felesborsó (sárgából is finom)
4 dkg zsír, 5 dkg liszt, só, ételizesítő, őrölt bors, 2 gerezd fokhagyma

A többször váltott vízben megmosott borsót sós, ételízesítős vízben puhára főzzük. Zsírból, lisztből, zúzott fokhagymával rántást készítünk, a leveshez adjuk (Tipp: ha a forró rántást öntjük a levesbe, főzelékbe és gyorsan elkeverjük, akkor nem csomósodik össze) és jól kiforraljuk. Őrölt borssal ízesítjük. Petrezselymet is szórhatunk a tetejére.

Áfonylekváros palacsinta

Hozzávalók: 12 dkg liszt, 3 db tojás,1 púpozott kávéskanál sütőpor, egy csipet só, 1,5 dl tej, olaj a sütéshez. A töltelékhez: áfonya lekvár, de más lekvárral is finom.
A tojásfehérjéből csipetnyi sóval kemény habot verünk, a többi hozzávalót csomómentesre keverjük. A palacsinta masszába óvatosan belekeverjük a tojásfehérje habot. Vigyázzunk, hogy ne törjük össze. Kiolajozott serpenyőben megsütjük, és ha mind megsült lekvárral megkenve háromszögre hajtjuk.
Tipp: teflon serpenyőben sütve nem kell alá olajat tenni, csak a tésztájába 1-2 evőkanállal.

Látta 584 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 10 éve

nagyon finom ebéd ötlet.
Köszönöm megosztottad velünk.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 10 éve

Bevallom őszintén mi a sárgaborsóból készült főzeléket szeretjük,a palacsinta viszont jöhet minden mennyiségben a párom imádja persze én is. :)

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu