Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
1 kg fejes káposzta,1kg zöldpaprika,1/2 kg (én egy kicsit többet teszek bele),paradicsom,2 nagy fej vöröshagyma,25 dkg rizs,1 kg sertéscomb,vagy csirkemell (vékony szeletekre vágva, vagy darálva és dinsztelve),1-2 pohár tejföl,só,őrölt bors.
A káposztát legyaluljuk, megsózzuk,és addig gyúrjuk, míg levet enged, majd leöntjük a levét és jól kicsavarjuk.A hagymát,zöldpaprikát és paradicsomot felkarikázzuk,ahogy a lecsóhoz szoktuk.A vékony szeletekre vágott és besózott hús mindkét oldalát elősütjük, hogy kifehéredjen.
A rizst 10-15 percig előfőzzük.
Nagyméretű tepsibe olajat töltünk, és megfelelő sorrendben egymásra rétegezzük a nyersanyagokat.
Az aljára kerül a fele paradicsom,káposzta,zöldpaprika,hagyma,közepére
a rizs és a hússzeletek,rá a zöldségek tükörképe.A rétegeket ízlés szerint sózzuk,borsozzuk.
Végül ráöntjük a tejfölt, és a hússütésnél maradt olajat, majd sütőben,fólia alatt, közepes hőmérsékleten kb.1 órán át sütjük,ezután levesszük a fóliát és készre sütjük.
Felmelegítve is kitűnő.
Megjegyzés:fele zöldségből és húsból is nagy adag lesz.Én darált hússal
készítem,nekünk úgy jobban ízlik.
Egyéni étvágy és ízlés szerinti mennyiségben és összetételben is elkészíthető.
Vetekszik a savanyúkáposztából készített rakottkáposztával.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!