Sütés főzés: Bécsi huszárcsók (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 5234 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2978 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 537 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 5234 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2978 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 537 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 5234 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2978 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 537 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5810 fő
  • Képek - 5234 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2978 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 537 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Bécsi huszárcsók

Hozzávalók:
11 dkg rama margarin, 7 dkg porcukor, 1 tojás, 16 dkg liszt, csipetnyi só, 2 tk vaníliás cukor, reszelt citromhéj (csak bio citrom jó hozzá).

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a porcukrot, a sót a tojás sárgáját, a vaníliás cukrot és a citromhéjat.
Gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát, folpackba csomagoljuk és egy órát pihentetjük a hűtőben.
Azután kétujjnyi hengert formálunk belőle, amelyet kétujjnyi széles darabokra vágunk. A kis tésztadarabokat gömbökké formáljuk, majd deszkára téve ujjunkkal, vagy lisztbe mártott fakanál végével lyukat fúrunk a közepébe, vigyázva, hogy ne lyukasszuk át.
Ezután a lyukas felét tojásfehérjébe, majd kristálycukorral elkevert durvára tört dióba mártjuk.
Ritkásan sütőlemezre rakjuk, az üregükbe egy-egy mokkáskanálnyi barackízt csepegtetünk, és előmelegített sütőben aranysárgára sütjük.

Legközelebb nem hintem meg porcukorral, mert anélkül mutatósabb!

Megjegyzés: ezt a receptet a bécsi barátnőmtől tanultam. A diót nylon zacskóba téve törtem darabosra.

Látta 281 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu