Sütés főzés: Szilvás pite 2 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5282 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Szilvás pite 2

Hozzávalók:
55 dkg liszt, 25 dkg margarin, 3 dkg élesztő (friss), 1 kispohár tejföl, vagy amennyi az összeállításhoz
szükséges, 1 tk cukor, 1 egész tojás+ 1 sárgája a kenéshez, csipet só, 8 dkg porcukor.

A töltelékhez: szilva, fahéjas cukor, őrölt dió v. zsemlemorzsa v.kekszmorzsa a szilva alá.
A tetejére porcukor.

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, az élesztőt elkeverjük a tejfölben 1 tk cukorral, majd hozzáadjuk
a liszthez. Teszünk hozzá egy csipet sót, 1 egész tojást, a porcukrot, és az egészet jól összegyúrjuk.
Letakarva fél órát pihentetjük, majd kétfelé osztjuk (az alsó rész tésztája kicsit nagyobb legyen.
Vékonyra kinyújtjuk és az egyik lappal kibéleljük a tepsit, majd megszórjuk morzsával.
Ezután sűrűn, egysorban kirakjuk szilvával ( héjával lefelé) és meghintjük fahéjas cukorral.
A másik kinyújtott tésztával befedjük, a széleit lenyomkodjuk.
A tetejét megszurkáljuk villával, hogy a keletkező gőz eltávozhasson, majd megkenjük tojássárgával.
Előmelegített sütőben, középső bordamagasságra tesszük, majd felül fejezzük be a sütést.
Addig sütjük, kb 180 fokos sütőben, míg szép piros-barna színt kap.

Megjegyzés: ne túl puha szilvával süssük a pitét (nekem csak ilyen volt), mert kifolyik a tésztából.Legjobb
hozzá a besztercei szilva.

Kockára vágjuk és porcukrozva tálaljuk.

Látta 614 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Köszönöm szépen!

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Kedves Erzsike!
Köszönöm szépen a hozzászólást, örülök, hogy tetszik!

Válasz

Sályi Tiborné Erzsike üzente 10 éve

Nagyon szépen van elkészítve ez a finomság. Köszönöm szépen.

Válasz

Domján Mária üzente 10 éve

Gyönyörű a pitéd gratulálok

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Husgomboc_leves-001_2196384_5249_s

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...

Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:

A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...

Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:

Disznotoros_tal_2196087_7315_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu