Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók 2 személyre:
4 db tojás,
4 szelet zsemle,
fél kg csiperke gomba,
olaj, só, õröltbors,
3 csapott evõkanál liszt,
1 közepes fej vöröshagyma,
zöldpetrezselyem,
ecet ( a tojás fõzõvizébe).
Kevés olajon üvegesre pároljuk a hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, felszeletelt gombát, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a finomra vágott petrezselymet, majd zsírjára pirítjuk. Megszórjuk liszttel, pár percig kevergetjük, és felöntjük 2,5 dl vízzel, adunk hozzá 3 evõkanál tejfölt és jól kiforraljuk. Sós, ecetes vizet forralunk, és óvatosan egyenként beleengedjük a vízbe a tojásokat. Kb. 3 percig fõzzük, ha megfõtt lyukas kanállal kiszedjük, lecsepegtetjük, és a pirított zsemleszeletekre tesszük. Lehet szárazon vagy olajban pirítani, én az elõbbi módon készítettem el.
A piritóst buggyantott tojással a tetején tányérba tesszük, és köré öntjük a gombamártást, majd ízlés szerint díszítjük. Az utolsó pillanatban felvágjuk a tojások sárgáját, hogy belefolyhasson a szószba.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!