Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók a töltelékhez:
500 gr csiperke gomba, 1 kis csokor petrezselyem, 60 gr bacon szalonna, 1 közepes fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma, 2 ek paradicsompüré, 1 ek csípős paprikakrém, só, bors, 1 ek liszt, 80 gr edami sajt, 1 tojássárgája.
A tésztához:
500 gr finomliszt, 250 gr margarin,1 csapott ek só, 1 dl tejföl, 1 kk kristálycukor, 25 gr élesztő,
1 tojássárgája+1 tojás, 1 kk olaj.
A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, és a lecsipkedett petrezselyemlevelekkel aprítógépben finomra aprítjuk. A gombát én nagylyuku reszelőn lereszelem. A bacont vékony csíkokra szeljük, megpirítjuk, rádobjuk a felaprózott hagymát, megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, paradicsompürét, paprikakrémet, és a petrezselymes gombát. 3-4 percig pirítjuk, levét elfőzzük, hagyjuk kihűlni.Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk liszttel, végül összekeverjük a sajttal és a tojássárgájával.
A tésztához a lisztet összedolgozzuk a margarinnal, sóval, majd a meglangyosított tejfölben elkevert cukorral, élesztővel és tojássárgájával. Pihentetés nélkül 3 mm vékonyra nyújtjuk, 10 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, közepükre 1-1 kk tölteléket púpozunk. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjével átkenjük a tésztakorongok szegélyét. Félbehajtjuk őket, szélüket villával gondosan lenyomkodjuk. A táskákat sütőpapírral bélelt lemezre sorakoztatjuk, konyharuhával letakarva fél órát kelesztjük. Tetejüket megkenjük olajjal elkevert tojássárgájával, villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!