Sütés főzés: Gombás táska (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Gombás táska

Hozzávalók a töltelékhez:

500 gr csiperke gomba, 1 kis csokor petrezselyem, 60 gr bacon szalonna, 1 közepes fej hagyma,
2 gerezd fokhagyma, 2 ek paradicsompüré, 1 ek csípős paprikakrém, só, bors, 1 ek liszt, 80 gr edami sajt, 1 tojássárgája.

A tésztához:
500 gr finomliszt, 250 gr margarin,1 csapott ek só, 1 dl tejföl, 1 kk kristálycukor, 25 gr élesztő,
1 tojássárgája+1 tojás, 1 kk olaj.

A töltelékhez a gombát megtisztítjuk, és a lecsipkedett petrezselyemlevelekkel aprítógépben finomra aprítjuk. A gombát én nagylyuku reszelőn lereszelem. A bacont vékony csíkokra szeljük, megpirítjuk, rádobjuk a felaprózott hagymát, megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, paradicsompürét, paprikakrémet, és a petrezselymes gombát. 3-4 percig pirítjuk, levét elfőzzük, hagyjuk kihűlni.Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk liszttel, végül összekeverjük a sajttal és a tojássárgájával.
A tésztához a lisztet összedolgozzuk a margarinnal, sóval, majd a meglangyosított tejfölben elkevert cukorral, élesztővel és tojássárgájával. Pihentetés nélkül 3 mm vékonyra nyújtjuk, 10 cm átmérőjű korongokat szúrunk ki belőle, közepükre 1-1 kk tölteléket púpozunk. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjével átkenjük a tésztakorongok szegélyét. Félbehajtjuk őket, szélüket villával gondosan lenyomkodjuk. A táskákat sütőpapírral bélelt lemezre sorakoztatjuk, konyharuhával letakarva fél órát kelesztjük. Tetejüket megkenjük olajjal elkevert tojássárgájával, villával megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.

Látta 700 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Kőszeghy Anna üzente 10 éve

Anna örülök, hogy tetszik és elkészíted.

Válasz

Hibszky Anna üzente 10 éve

Köszönöm szépen a receptet, nagyon tetszik. Biztos elkészítem!

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 11 éve

Nagyon köszönöm Marcsi!
Eteti magát, de nagyon laktató!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom lehet. Itt nem írtam oda kitől van a recept, hisz ezt te csináltad.
A blog jegyzetben ott van.
Nagyon ügyes vagy, változatosan főzöl.
.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu