Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma,
4 gerezd fokhagyma,
fél dl étolaj,
60 dkg darált hús (sertéssel készítettem),
2 doboz hámozott, darabolt paradicsom konzerv,
1 tojás, őrölt bors,
2 evőkanál zsemlemorzsa,
1 ág friss bazsalikom,
1 csomó petrezselyemzöld.
Elkészítés:
Először a mártást készítjük el. Ehhez 1 fej vöröshagymát, 2 gerezd fokhagymával kevés olajon üvegesre pirítunk, ráöntjük a darabolt paradicsomot és hozzáadunk 1 teáskanál cukrot és sót (ízlés szerint), majd kis lángon főzni kezdjük a bazsalikomot is hozzáadva. A darált húst összekeverjük a maradék finomra vágott, vagy reszelt vöröshagymával, zúzott fokhagymával, sóval és őrölt borssal,, majd a tojást, zsemlemorzsát és az apróra vágott petrezselymet is hozzáadjuk.
Kicsi gombócokat formázunk belőle, és belefőzzük a lassan rotyogó paradicsomszószba. Szezonban 1-2 db friss paradicsom reszelt húsát is adok hozzá.
Ha túl sűrű lenne kevés vizet is adunk hozzá. Kb. 25-30 perc alatt megfő.Lehet hozzá makarónit, vagy főtt krumplit is adni, de friss kenyérrel is finom.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!