Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
10 dkg zabpehely, kb. 60-70 dkg kelkáposzta,só,őrölt bors, majoranna, 40 dkg darált hús, 1 tojás, 1 közepes vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, őrölt pirospaprika, a tepsi kikenéséhez olaj (zsír), 3 dl kefír (nálam tejföl), 10 dkg reszelt sajt.
A zabpelyhet kétszeres mennyiségű hideg vízzel leöntjük, és kevergetve 10 percig főzzük. A kelkáposzta leveleit lebontjuk, és forrásban lévő sós vízbe dobjuk. Megvárjuk, míg a víz újra forrni kezd, majd a lángot elzárjuk.
A leveleket kiszedjük és jól lecsepegtetjük.
A töltelékhez a darált húst, zabpelyhet, tojást, és a fűszereket összedolgozzuk és a kellevelekbe göngyöljük.
Az oldalukat kissé benyomjuk és egy kiolajozott tűzálló tálba, vagy tepsibe fektetjük. Kb. 1 dl vizet öntünk alá, alufóliával letakarjuk, és forró sütőben 40-50 percig sütjük.
Ezután a fóliát levesszük, a vizet elpárologtatjuk.
A kefírt (tejfölt) a töltelékek tetején elosztjuk, és rászórjuk a reszelt sajtot, majd 10-15 perc alatt szép pirosra megsütjük
Sós vízben főtt burgonyával vagy friss kenyérrel fogyasztjuk.
Aki sok tejföllel szereti, még külön is adhat hozzá.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!