Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
1 csomag mirelit leveles tészta, 1 kis fej káposzta, 4 ek olaj, 1 ek cukor, só és őrölt bors ízlés szerint.
A tetejére 1 tojás.
A lereszelt káposztát besózzuk, és addig gyúrjuk, míg levet ereszt. A sóból kinyomott káposztát a felforrósított olajon megpirítjuk. Ha már szép aranyszínű, őrölt borssal, cukorral megszórva még néhány percig kevergetjük, majd kihűtjük. A felengedett leveles tésztát 4 darabba vágjuk, és lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk.
Egyenletesen elsimítjuk rajta a káposztát, a széleit felvert tojással megkenjük (így nem nyílik szét sütés közben). Azután felcsavarjuk, felvert tojással lekenjük, és két-három ujjnyi széles darabokra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és forró sütőben 240 fokon 8-10 perc alatt megsütjük.
Előre elkészíthető, csak a sütéssel várjunk, míg a vendégek megérkeznek, mert forrón a legfinomabb.
Nálunk is nagy sikert aratott! Csak egy hibája van, amikor beleharapunk tányér felett tegyük, mert a töltelék kicsit kinyomódik a tésztából.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!