Sütés főzés: Gluténmentes kenyér (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Gluténmentes kenyér

Hozzávalók Száraz anyagok:
11 dkg cirokliszt 8 dkg tápióka keményítő
8 dkg kölesliszt 8 dkg burgonya keményítő
5 dkg tökmagliszt - ezt szoktam cserélni, pl lenmag, vagy kendermagliszttel.
2 tkanál útifűmaghéj
Szárított élesztő 1 tasak ( én az Aldiban vagy Lidlben veszem)
1/4 tkanál szódabikarbóna
Só : ízlés szerint, 2-3 Tkanál Magok: tökmag, vagy lenmag, szezámmag.
valamint 1 evőkanál lenmagpehely, amit 2 ekanál melegvízbe be kell áztatni, amíg a hozzávalókat kimérem.

Nedves hozzávalók:
3 dl langyos víz
2 db szobahőmérsékletű tojás
4 evőkanál olaj ( én olivát használok)
1 tkanál almaecet.
Munka menet:
Külön tálban a száraz, külön a folyékony hozzávalókat kimérem és összekeverem. Majd a szárazhoz a nedveset keverem egy fakanállal.
Híg piskóta sűrűségű a kenyérmassza, 2 percig fakanállal dagasztom.

12 x 24 cm es kenyér formába sütőpapírt teszek, vékonyan lekenem olajjal, majd beleöntöm a tésztát.
A kelesztéshez és a sütéshez én sütőzacskót használok, amit több alkalommal is fel lehet használni.
Beleteszem a sütőzacskóba, és meleg helyre teszem, pontosan 1 órára.
Fontos, hogy ne kelljen túl a kenyér.
Sütés 210 °C -on 45 perc. Tűpróbával ellenőrizni kell.
2-3 percet hagyom a zacskóban, majd azután rácsra teszem.
Lehet, hogy aprólékosnak tűnik, megéri, mert nagyon finom a kenyér.
Én már kb 1 éve sütöm, heti 2 alkalommal.
Kollár Anita receptje alapján.

Látta 916 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Lakó Gáborné Zsuzsa üzente 8 éve

Kedves Anna! köszönöm a dícséretet. Sajnos a készen kapható kenyerek nagyon ízetlenek és szárazak. Sokat keresgéltem és kisérleteztem, mire kitapasztaltam a glutén nélküli lisztek használatát. Mindent gluténmentesen készítek. A zabfalatokat sütöm egyedül a magam kedvéért, én nagyon szeretem a zabot, akár joghurtba a zabkorpát is szívesen eszem. Nagyon egészséges. Ismerem a Herbaházat, járok oda rendszeresen vásárolni, a választék miatt, és mert némely lisztnek ott a legkedvezőbb az ára.

Válasz

Kőszeghy Anna üzente 8 éve

Nagyon jól néz ki a kenyered, pedig nem is hagyományos alapanyagból készült. Jó, hogy ilyen recepteket is feltöltesz, mert sokan nem ehetnek gluténnal készült ételeket (engem ez nem érint), de nagyon érdekel! Budapesten a Hungária köruton van a HERBA-ház, ahol nagyon-nagy a választék ezekből a termékekből.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 2 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu