Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Fahéjas, kardamomos ízesítésű, zablisztből készített keksz.
Hozzávalók:
33 dkg zabliszt 1/4 tk szódabikarbóna
pici só, 1-1 mokkáskanál fahéj, kardamom, kínai ötfűszer.
Esetleg narancshéj. Dió összeaprítva.
22 dkg vaj megolvasztva.
2 Ek méz, ezt az olvasztott vajba teszem, külön nem melegítem fel.
Ha szükséges pár kanálnyi tejet teszünk hozzá. Attól függ, milyen a méz sűrűsége.
Összeállítás: Szárazakat egy tálba teszem, bele az olvasztott vajat, majd a mézet. Kicsit ragacsos lesz, beteszem a hűtőbe 15-20 percre, hogy kicsit szilárdabb legyen.
Majd 4 részre osztom, hengereket készítek, amikből 5-6 db kis golyót készítek a tenyeremben.
Tepsibe sütőpapírt teszek, nem kenem le semmivel. Nem ragad oda a tészta.
Elhelyezem a golyókat, és egy villa segítségével lapítom és formázom. Ha szükséges vizezem a villát.
Sütés 175 °C -on 25-30 perc. Lágynak tűnik a keksz, de ahogy hűl, úgy szilárdul. Nagyon jó omlós lesz, és nagyon finom!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!