Sütés főzés: esküvői torta 2 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

esküvői torta 2

Az alsó emeletet 2- szer 6 tojásos piskótából készítettem, amit kétfelé vágtam, így kaptam 4 lapot, és csokikrémmel töltöttem meg. A krémhez 3 csokipudingot főztem meg 1 liter tejben 35 dkg cukorral, majd olvasztottam bele 30 dkg étcsokoládét. Amikor a krém kihűlt, kevertem hozzá 5 dl keményre vert tejszínhabot. A megkent lapokra még csurgatta a csokiból jó bőven körbe-körbe a lapon.

A következő emeletbe erdei gyümölcs krémet tettem, kétszer 4 tojásos piskótából lett négy lap. A krémhez 2 eperpudingot főztem meg 8 dl meggylében, majd tettem hozzá 25 dkg cukrot, 1 kanál zselatint 1 dl vízben felforrósítottam, ezt is belekevertem a krémbe. Amikor kihűlt a krém, kevertem bele erdei gyümölcsöket, áfonyát, szedret, málnát, meggyet, majd 5 dl felvert tejszínhabot és még szederlekvárt. Amikor a lapokra kentem a gyümölcskrémet, még előtte a lapokat megkentem saját készítésű szederlekvárral, majd a krém tetejét kiraktam az erdei gyümölcsökkel körben két sorban, és közéjük tejszínhabcsíkot nyomtam. A nagyobb darab gyümölcsöket olvasztott csokiba mártottam.

A harmadik emeletbe oroszkrémet töltöttem.

10 tojás sárgáját 6 kanál cukorral habosra kevertem, hozzáadtam 2 dl jó sűrű házi tejet (vagy lehet tejszínt)
Majd gőz felett állandóan kevergetve pár perc alatt besűrítettem.
Feloldtam 1 cs. zselatint 1 dl vízben és ezt is hozzákevertem. Hozzáadtam még 2 cs. vanília cukrot (ezt akkor szoktam hozzáadni mikor már hűl) Felvertem egy fél liter tejszínt, és amikor a tojáskrém egészen langyosra hűlt, könnyedén belekevertem a habot. A piskótalapot meglocsoltam rumaromával. Rátettem a krémet, és megszórtam rum aromás tejben áztatott mazsolával , majd befedtem egy másik piskótalappal. Így jártam el a következővel is.

A negyedik emeltbe pedig áfonyás krémet töltöttem. Szintén úgy jártam el, mint az erdei gyümölcsös tortánál, a krémet is ugyanúgy készítettem, csak ehhez áfonyát használtam. A lapokat szintén szederlekvárral kentem le.
A tortához a saját tyúkjaim által tojt friss tojásokat és házi tejet használtam fel.

Látta 434 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Mészár Gyöngyi üzente 12 éve

Köszi Mónika, hát volt vele munka jó sok, nem mondom!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Megcsodáltam a blogodon is,bámulatba ejtő a kézügyességed.Tudtam én már előre profin megoldod.Csodálatos....

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu