Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Rákóczi túrós:
Ennek a receptjét nem írom le, mert a neten találtam, igazi Rákóczi túrós néven, de nem nyerte meg a tetszésemet, ugyanis, nagyon édes, és az alja kemény maradt. Nem ízlett egyáltalán. Ha legközelebb sütök ilyet, akkor kevesebb cukrot fogok beletenni és az aljának a linzer tésztáját fogom elkészíteni, vagy az almáspite tésztáját. A szikkadt zsemlét is kihagytam.
De egy próbát megért.
Itt a receptje:
Omlós tésztához:
* 25 dkg sima liszt
* 6 dkg porcukor
* 2 db tojássárga
* reszelt citromhéj 1 db citromból
* 1 dl tejföl
* 1 késhegynyi szódabikarbóna
* csipet só
Túrótöltelék:
* 50 dkg tehéntúró
* 3 db tojássárga
* 2 db tojásfehérje
* 2 dl tejföl
* reszelt citromhéj 1 db citromból
* 15 dkg porcukor
* 4 dkg mazsola
* 2 db szikkadt zsemle
Szóráshoz:
* 5 dkg édes morzsa (babapiskóta vagy omlós édes keksz ledarálva)
Tojáshab:
* 4 db tojásfehérje
* 16 dkg kristálycukor
„Fecskendezéshez:”
* barack vagy ribizlidzsem
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd fóliába csomagolva, hűtőszekrénybe helyezzük egy fél órára.
2. A mazsolát kiválogatjuk, megmossuk, és leszárítjuk. A zsemléket meghámozzuk, majd belüket fél cm-es kockákra daraboljuk.
3. A hűtőszekrényben hűtött és pihentetett tésztát lisztezett munkaasztalon 0,5 cm vastagra nyújtjuk. Majd tepsibe terítjük, és villával sűrűn megszurkáljuk.
4. Ezután 180 fokos előmelegített sütőben félig készre sütjük, kb. 10 perc alatt.
5. A tésztalapot kissé kihűtjük, majd elkészítjük a tölteléket:
6. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, 2 tojás habját (figyelem, nem 3!) külön felverjük.
7. A tojásos-cukros keverékbe tesszük az áttört tehéntúrót, a mazsolát, a zsemlekockákat, reszelt citromhéjat, végül lazán belekeverjük a fehérje felvert habját.
8. A tésztalapot megszórjuk az édes morzsával, majd egyenletesen elosztjuk felületén a túrótölteléket. A készítményt kb. 150 fokos sütőbe helyezzük, lassan készre sütjük. (Kb. 20 perc.) Egy fogvájót beleszúrva ellenőrizzük, hogy a túró megszilárdult-e. Ha a túróréteg megszilárdult a tésztalapon, akkor kiemeljük a sütőből.
9. A 4 db tojásfehérjéből habot verünk. Mikor már majdnem teljesen kemény a hab, hozzáadjuk a kristálycukrot, és azzal fejezzük be a hab felverését. A habnak nagyon keménynek és fényesnek kell lennie. (A cukrot sosem szabad előre beletenni, mert sosem lehet akkor habbá verni.)
10. A tojásfehérjéből készített habot csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és a túrótöltelék tetejére átlósan rácsot nyomunk belőle. (Megjegyzés: mi a főzősuliban nem rácsosan, hanem úgy készítettük, hogy szorosan egymás mellet voltak a csíkok - véletlenül 8 fehérjét vertünk fel :), és nem akartuk, hogy pocsékba menjen a hab - és a habcsíkok képezte "völgybe" csíkoztuk bele a baracklekvárt.)
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!