Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
8 tojásból piskóta.
Kávékrém:
2 dl tej,
2 ek liszt,
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
pici só,
2 dl hullala tejszín
2 adag erős kifőzött feketekávé.
A hideg tejbe öntöm a kihűlt kávét, elkeverem a lisztet, kevés cukrot, és a sót, majd sűrűre főzöm. Míg hűl, habosra verem a vajat, a cukorral, külön a tejszínt is.Ha a lisztes krém kihűlt, összekeverem a vajas krémmel, és végül óvatosan a tejszín habbal.
Karamellkrém:
45dkg cukor, 8 dl tej,
15 dkg vaj, 5-6 ek liszt,
2 dl hullala
1-2 dl tejben elkeverjük a lisztet,
tejet felforraljuk
30 dkg cukrot karamellízaljuk.
Ha elég sötét a karamell, tartalékra vesszük a tüzet, és lassan adagolva hozzáöntjük a maradék tejet, amikor a karamell elolvad, akkor adagoljuk bele a lisztes tejet is. Sűrűre főzzük, hűtjük.
Amíg ez hűl, addig a maradék 15 dkg cukrot a vajjal habosra keverem ( van úgy, hogy ezt ki is hagyom, és csak tejszínnel keverem ) ) külön a tejszínt, és a végén összedolgozom a kihűlt karamell krémmel.
A borítója, pillecukorból készült, ételszínezékkel színesítettem,a többi fantázia.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!