Sütés főzés: Kávés-KaramellásTorta 005 (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Kávés-KaramellásTorta 005

Hozzávalók:

8 tojásból piskóta.

Kávékrém:
2 dl tej,
2 ek liszt,
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor,
pici só,
2 dl hullala tejszín
2 adag erős kifőzött feketekávé.

A hideg tejbe öntöm a kihűlt kávét, elkeverem a lisztet, kevés cukrot, és a sót, majd sűrűre főzöm. Míg hűl, habosra verem a vajat, a cukorral, külön a tejszínt is.Ha a lisztes krém kihűlt, összekeverem a vajas krémmel, és végül óvatosan a tejszín habbal.

Karamellkrém:

45dkg cukor, 8 dl tej,
15 dkg vaj, 5-6 ek liszt,
2 dl hullala
1-2 dl tejben elkeverjük a lisztet,
tejet felforraljuk
30 dkg cukrot karamellízaljuk.

Ha elég sötét a karamell, tartalékra vesszük a tüzet, és lassan adagolva hozzáöntjük a maradék tejet, amikor a karamell elolvad, akkor adagoljuk bele a lisztes tejet is. Sűrűre főzzük, hűtjük.
Amíg ez hűl, addig a maradék 15 dkg cukrot a vajjal habosra keverem ( van úgy, hogy ezt ki is hagyom, és csak tejszínnel keverem ) ) külön a tejszínt, és a végén összedolgozom a kihűlt karamell krémmel.
A borítója, pillecukorból készült, ételszínezékkel színesítettem,a többi fantázia.

Látta 713 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Köszönöm Ibolya,nagyon ügyes vagy és a recept szerintem elengedhetetlen a képek alá hiszen egymástól sok ötletet kapunk.El is teszem a tiédet is mert nagyon tetszik és köszönöm megosztottad velünk.Az unokákért természetesen mindent elkövet egy Nagymama és mindég a Nagyié és az Anyué a legfinomabb:)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Kedves Ibolya örülök újból megmutatod alkotásaid, az csak természetes, amit felteszel, annak a receptje is érdekel sok embert az oldalon.
Köszönöm megosztottad velünk.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Ibolya nagyon ügyes vagy, gratulálok
Nagyon szép a tortád.Marcsi

Válasz

Nagy Ibolya üzente 11 éve

Kedves Mónika! Köszönöm az érdeklődésedet, nem gondoltam, hogy valakit is érdekelhet a recept. Annyi szép torta van ezeken kívül, én csak egy éve kezdtem próbálkozni, lassan talán lesz belőlem valami. Tudod az unokák :)

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Kedves Ibolya kérlek írjál receptet minden tortád alá,ahány ház annyiféle módon készítjük.Köszönöm.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu