Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
2x6 tojás,
2x6 kanál liszt,
2x6 kanál cukor,
2 csomag sütőpor.
Krém:
1 csomag vaníliás puding por,
fél liter tej,
2 dl Hulala növényi tejszín,
kevés mazsola,
színes gyümölcs zselé.
Bevonat:
fél kg cukormáz,
10 dkg rózsaszín marcipán.
Díszítés:
színescukor-gyöngyök-rózsák-virágok.
A piskóta hozzávalóiból 2 darab piskótát sütünk, hagyjuk kihűlni addig a pudingot a tejjel felfőzzük, kevergetve lehűtjük. A hideg habtejszínt keményre felverjük, és hozzákeverjük a vaníliakrémhez. A babát megmossuk, és folpackba csavarjuk ott, ahol a tortával érintkezik, a haját is becsomagoljuk.a kihűlt piskótából köröket vágunk ki, a legalsó kb. 18 cm átmérőjű legyen, majd laponként fél centivel kisebbet. Az egymásra rakott lapoknak a baba magasságához arányos szoknya legyen. A lapok közepébe 1x2 centis lyukat vágunk, minden lapot megkenünk vaníliakrémmel, megszórjuk mazsolával és zselével, ha kész beleállítjuk derékig a babát. A fehér cukormázat vékonyra nyújtjuk, és befedjük vele a baba szoknyáját, majd elkészítjük a blúzát. Vékonyra nyújtott marcipánnal díszítjük a ruháját, ezután már csak díszíteni kell a virágokkal, rózsákkal és gyöngyökkel. Ha mindennel kész vagyunk, leengedjük a baba haját.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!