Sütés főzés: Tálalva lekvárral (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Tálalva lekvárral

Tejfölös keksz süti

Hozzávalók: 400 gr háztartási keksz (a kis csomag)
4 pohár kicsi, vagy 1 nagy pohár tejföl (20%!)
10 – 15 dkg kristálycukor
1 – 1,5 dl tej (bele pár csepp rum, és vanília aroma)
Gyümölcs, befőtt, vagy lekvár ízlés szerint. Őszi csak szépen szeletelve, banán karikázva. Legjobb hozzá 1 kb. 1,5 literes magas falú courver tároló doboz folpackkal bélelve, úgy; hogy a két végén jól túllógjon.
A tejfölt egy tálban összekeverjük a cukorral, egy másik kis tálban a tejet az aromákkal. A kekszet kiborítjuk a pultra/asztalra, ahol előkészítettük a többi hozzávalót. 3–4 darabot belerakunk a tejbe, és megfordítjuk, azonnal átrakjuk a bélelt edényünkbe. Lerakunk egy sor kekszet, rákenünk egy sor tejfölt. A courver azért jó, mert magasabb lesz a sütink! Megint keksz, tejföl, és ha akarunk beletenni valamilyen „tölteléket”, most rakjuk rá szépen. Megint tejes keksz, tejföl. Legfelülre tejföl kerüljön. Rá-terítjük a túllógó folpackot, esetleg még a saját tetejét is, és berakjuk a hűtőbe más-napig. Másnap a folpackot visszahajtva tálra boríthatjuk, de lehet a dobozban tar-tani, és onnan tálalni, csak az első szelet macerás! Tehetünk a tetejére tejszínhabot fehéren és a benne levő gyümölccsel díszíthetjük; vagy kakaóporral keverhetjük el a tejszínhabot, és így csokis lesz a teteje. Fantáziánkra van bízva! Próbáltam babapiskótával készíteni, de nagyon sok tejet vett fel, és szinte szétázott. Azóta mindig keksszel csinálom. Kettőnél több ember részére legalább dupla adag kell! Jó étvágyat hozzá.

Látta 363 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu