Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Az eper helyett málnát tettem
A torta hozzávalói:
30 dkg eper
40 dkg Mascarpone sajt
15 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 púpozott evőkanál zselatin
0.5 dl víz (kb.)
2.5 dl habtejszín
30 dkg babapiskóta (kb.)
2 dl narancslé / vagy bármilyen likőr, befőttlé
Díszítés:
1 csomag tortazselé por
5-10 dkg eper
Elkészítés:
A babapiskóták belső felét egy pillanatra megmártjuk a narancslében (vagy valamilyen likőrben, likőrrel elkevert narancslében).
Egy kapcsos tortaforma (kb. 26 cm) alját szorosan egymás mellé fektetve kibéleljük babapiskótával. Amennyiben szükséges, törjük félbe a szeleteket.
Az oldalát körberakosgatjuk álló piskótákkal.
Az eper felét átpasszírozzuk, és elkeverjük a cukorral kikevert krémsajttal.
Kevés vízben lassú lángon langyosra feloldjuk a zselatint, és amikor már áttetsző, elkeverjük 1 dl narancslével, és beledolgozzuk a krémsajtos masszába.
A tejszín keményre vert habját óvatosan beleforgatjuk krémbe, végül a maradék, kis darabokra vagdalt epret adjuk hozzá.
A krémmel megtöltjük a tortát, és amikor már megdermedt, (inkább másnap), szépen leválasztjuk róla a karikát.
Tetejét kirakjuk szép, felezett eperszemekkel, és tortazselével bevonjuk
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!