Sütés főzés: Ananászos meggyes süti (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Ananászos meggyes süti

8 tojás
20 dkg cokur
4 ek hideg víz
1 cs. sütőpor
20 dkg rétesliszt
1 ek. kakaópor
1 doboz szeletelt ananász konzerv
1/3-ad üveg meggybefőtt
hozzávalók a krémhez:
3 dl tej
1 cs. vanília puding
1 cs vaníliás cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
hozzávalók a mázhoz:
1 tábla tortabevonó
3 ek. étolaj
elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.



A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kézi habverővel 1-2 percig verjük, majd hozzá adjuk a vizet. Tovább verjük, majd jöhet bele a cukor. További habverés után beletesszük a tojások sárgáját.

Ezzel is verjük egy kis ideig, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A hab felét kivesszük és a maradékhoz keverjük a kakaóport.

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Ezt vékonyan kikenjük margarinnal, majd belefektetjük az ananász szeleteket

. Ha szükséges helyenként a tepsi méretéhez szabjuk a szeleteket. Az ananász szeletek közepébe és a szabadon maradt helyekre lecsöpögtetett meggyet teszünk.

Először a sárga, majd a barna tésztát öntjük a gyümölcsökre

Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 percig sütjük.

Ha megsült rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára borítjuk és levesszük róla a sütőpapírt.

A pudingport elkeverjük kevés tejjel és a cukorral. A többi tejet egy lábosba öntjük és elkezdjük melegíteni. Még forrás előtt hozzáadjuk a pudingos keveréket és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A margarint kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a kihűlt krémet, Habosra keverjük, majd hozzá adjuk a kókuszt. A gyümölccsel felfelé borított tészta tetejére kenjük ezt a krémet. Felszeleteljük a süteményt, mert csokival a tetején sokkal nehezebb.

A csokit apró darabokra törjük és 3 ek étolajat adunk hozzá. Nagyon lassú tűzön felolvadásig kevergetjük. Vigyázat, forralni nem szabad! A felolvasztott csokit a krém tetejére tesszük.

Tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.

Nagyon finom és különleges sütemény.

Látta 605 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu