Sütés főzés: Ananászos meggyes süti (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Ananászos meggyes süti

8 tojás
20 dkg cokur
4 ek hideg víz
1 cs. sütőpor
20 dkg rétesliszt
1 ek. kakaópor
1 doboz szeletelt ananász konzerv
1/3-ad üveg meggybefőtt
hozzávalók a krémhez:
3 dl tej
1 cs. vanília puding
1 cs vaníliás cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
hozzávalók a mázhoz:
1 tábla tortabevonó
3 ek. étolaj
elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.



A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kézi habverővel 1-2 percig verjük, majd hozzá adjuk a vizet. Tovább verjük, majd jöhet bele a cukor. További habverés után beletesszük a tojások sárgáját.

Ezzel is verjük egy kis ideig, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A hab felét kivesszük és a maradékhoz keverjük a kakaóport.

Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Ezt vékonyan kikenjük margarinnal, majd belefektetjük az ananász szeleteket

. Ha szükséges helyenként a tepsi méretéhez szabjuk a szeleteket. Az ananász szeletek közepébe és a szabadon maradt helyekre lecsöpögtetett meggyet teszünk.

Először a sárga, majd a barna tésztát öntjük a gyümölcsökre

Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 percig sütjük.

Ha megsült rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára borítjuk és levesszük róla a sütőpapírt.

A pudingport elkeverjük kevés tejjel és a cukorral. A többi tejet egy lábosba öntjük és elkezdjük melegíteni. Még forrás előtt hozzáadjuk a pudingos keveréket és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A margarint kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a kihűlt krémet, Habosra keverjük, majd hozzá adjuk a kókuszt. A gyümölccsel felfelé borított tészta tetejére kenjük ezt a krémet. Felszeleteljük a süteményt, mert csokival a tetején sokkal nehezebb.

A csokit apró darabokra törjük és 3 ek étolajat adunk hozzá. Nagyon lassú tűzön felolvadásig kevergetjük. Vigyázat, forralni nem szabad! A felolvasztott csokit a krém tetejére tesszük.

Tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.

Nagyon finom és különleges sütemény.

Látta 788 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Köszi,utólag már rájöttem,nem figyeltem eléggé.....:)

Válasz

Szalai Antalné üzente 12 éve

Kedves Mónika!Itt a folyamat egyik részlete látszik kókuszos krém erre kerül a csokimáz.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Biztosan nagyon finom volt,ezen a képen nem csoki van a tetején hanem valamilyen hab?

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu