Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
8 tojás
20 dkg cokur
4 ek hideg víz
1 cs. sütőpor
20 dkg rétesliszt
1 ek. kakaópor
1 doboz szeletelt ananász konzerv
1/3-ad üveg meggybefőtt
hozzávalók a krémhez:
3 dl tej
1 cs. vanília puding
1 cs vaníliás cukor
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
10 dkg kókuszreszelék
hozzávalók a mázhoz:
1 tábla tortabevonó
3 ek. étolaj
elkészítés:
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kézi habverővel 1-2 percig verjük, majd hozzá adjuk a vizet. Tovább verjük, majd jöhet bele a cukor. További habverés után beletesszük a tojások sárgáját.
Ezzel is verjük egy kis ideig, majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. A hab felét kivesszük és a maradékhoz keverjük a kakaóport.
Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral. Ezt vékonyan kikenjük margarinnal, majd belefektetjük az ananász szeleteket
. Ha szükséges helyenként a tepsi méretéhez szabjuk a szeleteket. Az ananász szeletek közepébe és a szabadon maradt helyekre lecsöpögtetett meggyet teszünk.
Először a sárga, majd a barna tésztát öntjük a gyümölcsökre
Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 20 percig sütjük.
Ha megsült rácsra tesszük és hagyjuk kihűlni, majd egy tálcára borítjuk és levesszük róla a sütőpapírt.
A pudingport elkeverjük kevés tejjel és a cukorral. A többi tejet egy lábosba öntjük és elkezdjük melegíteni. Még forrás előtt hozzáadjuk a pudingos keveréket és állandó kevergetés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A margarint kikeverjük, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és kanalanként a kihűlt krémet, Habosra keverjük, majd hozzá adjuk a kókuszt. A gyümölccsel felfelé borított tészta tetejére kenjük ezt a krémet. Felszeleteljük a süteményt, mert csokival a tetején sokkal nehezebb.
A csokit apró darabokra törjük és 3 ek étolajat adunk hozzá. Nagyon lassú tűzön felolvadásig kevergetjük. Vigyázat, forralni nem szabad! A felolvasztott csokit a krém tetejére tesszük.
Tetejét tejszínhabbal díszíthetjük.
Nagyon finom és különleges sütemény.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!