Sütés főzés: Morgen kapitány rumtortája (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Morgen kapitány rumtortája

Morgen kapitány rumtortája

6 tojás
6 púpos ek rétesliszt
5 ek kristálycukor
1 ek (1 cs) vaníliás cukor
A kakaós tésztához:

4 tojás
4 ek rétesliszt
4 ek kristálycukor
fél ek cukrozatlan kakaópor
A vaníliakrémhez:

1 cs főzős vaníliás pudingpor
4 dl tej
5 dkg cukor
10 dkg vaj
A csokoládéöntethez:

10 dkg cukor
1,5 dl víz
3 ek napraforgó olaj
2 csapott ek cukrozatlan kakaópor
2 ek rum vagy pár csepp rumaroma
A rumos öntethez:

2 dl víz
10 dkg cukor
10 dkg vaj
3 dl rum
A díszítéshez:

4 dl tejszín
5 dkg cukor
2 cs habfixáló
2 ek rum vagy pár csepp rumaroma
A vaníliás piskóta elkészítése:


A tésztából egy sütőpapírral bélelt tepsire egymástól kb. 5 cm távolságra habzsákból kb. 3 cm széles csíkokat nyomunk a tepsi egyik végétől a másikig. A csíkokat előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütjük.
A megsült piskótacsíkokat kihűtjük. A csíkok sütését addig ismételjük, amíg az összes tészta el nem fogy.
A kakaós piskóta elkészítése:a hozzávalókból sütünk 3 lapot,vagy több tojással készitjük a piskótát amit 3 lapra tudunk vágni.

Vaníliakrém és öntetek:

A vaníliakrémhez a pudingporból a tejjel és a cukorral jó sűrű pudingot főzünk. Amikor megfőtt, belekeverjük a vajat.
A csokoládéöntethez a hozzávalókat a rum kivételével forrásig hevítjük. Aztán levesszük a tűzről, belekeverjük a rumot, és félretesszük.
A rumos öntethez szintén felforraljuk a rum kivételével a hozzávalókat. A keveréket három percig együtt forraljuk, aztán levesszük a tűzről, hozzáöntjük a rumot, és félretesszük.
A torta összeállítása

Előkészítünk egy kerek kapcsos tortaformát.
Beleteszünk egy vékony barna piskótakorongot.
Erre rákenjük a csokoládéöntet egyharmad részét, majd a vaníliakrém felét.
A sárga piskótacsíkokat kisebb (3-4 centis) darabokra tépkedjük, és az összetépkedett piskóta felét minél szorosabban a vaníliakrémre rakosgatjuk. Ezt megöntözzük a rumos öntet felével.
Ezután megint egy barna piskótakorong, csokiöntet, vaníliakrém, majd a megmaradt összetépkedett sárga piskóta következik. Ezen elosztjuk a rumos öntet másik felét. Rálocsoljuk a csokoládéöntet megmaradt részét. Aztán beborítjuk a megmaradt harmadik barna piskótakoronggal.
Az így összeállított tortát jól lenyomkodjuk, hogy jól összetömörüljön.

jucus tortái

Látta 670 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Ez a recept isteni már én is kipróbáltam,a torta pedig csodálatos (a terítődről nem is beszélve :) )

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu