Sütés főzés: Fondantok, Mázak készítése. (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Fondantok, Mázak készítése.

2 KÁVÉSKANÁL ZSELATINT BEÁZTATUNK, 5 KÁVÉSKANÁL VÍZBE
HAGYJUK MEGDAGADNI.

500 G FINOM PORCUKROT (FAMILY SWEET A LEGJOBB) ÁTSZITÁLUNK,
3 KÁVÉSKANÁL TRAGANT PORRAL VAGY CMC- PORRAL.

A ZSELATINOS TÁLAT GŐZ FÖLÉ HELYEZZÜK.
2 KÁVÉSKANÁL FOLYÉKONY GLÜKÓZT ÉS 2 -3
KÁVÉSKANÁL FEHÉR ZSIRADÉKOT (KÓKUSZZSÍR) TESZÜNK BELE ÉS EGYÜTT ADDIG MELEGÍTJÜK AMÍG SZÉPEN FEL NEM OLVAD.

ÍGY MELEGEN A PORCUKOR KÖZEPÉBE ÖNTJÜK, MAJD MIXERREL VAGY AKINEK VAN ROBOTGÉPBE IS TEHETI,LASSÚ FOKOZATON KEZDJÜK VERNI, MIKÖZBEN EGY TOJÁS FEHÉRJÉT IS HOZZÁADUNK.
SAJNOS KÉZI HABVERŐVEL NEM LEHET SOKÁIG VERNI,MERT LEÉGNE A MIXER.
AMIKOR MÁR KEZD SZÉPEN ÖSSZEÁLLNI ÉS NYÚLÓSSÁ VÁLNI AKKOR KÉZZEL LEHET A MARADÉK PORCUKROT HOZZÁGYÚRNI,ADDIG AMÍG RUGALMAS SELYMES MASSZÁT NEM KAPUNK.
LÉGMENTESEN LEZÁRVA 2 ÓRA MÚLVA HASZNÁLHATÓ.
NAGYON JÓL SZÍNEZHETŐ.

HŰTŐBEN AKÁR 3 HÓNAPIG IS ELÁLL.


Mintázómáz:

500 g porcukor
2 evőkanál tragant gumi (Sőregi-nél kapható)
2 teáskanál folyékony glükóz (megfelel helyette a glicerin is)
60 ml hideg víz.

Szitáljuk a porcukrot egy tálba a traganttal együtt.
Közepébe mélyedést készítsünk, öntsük bele a vizet és a glükózt vagy a glicerint, keverjük össze és gyúrjuk tésztává.
Csomagoljuk be légmentesen egy zacsiba és pár órára tegyük félre, ha nagyon muszáj, azonnal is fel tudjuk használni.

Megemlíteném,hogy a tragantnak van egy kis mellékíze, de nagyon szép díszeket lehet belőle kreálni.
Ebből a masszából készült például a Papucsom, és a Kamilla tortámon a babaágy.
Felhasználom merevítésekhez is.

Zselatinmáz:

500 g porcukor
60 ml víz
1 zacskó étkezési zselatin por
1 teáskanál folyékony glükóz (vagy glicerin)

Öntsük a vizet egy hőálló tálba, szórjuk bele a zselatint.
Hagyjuk állni pár percig. A porcukrot szitáljuk egy másik tálba.
Amikor megdagadt a zselatin, helyezzük gőz fölé és olvasszuk fel.
Utána tegyük bele a glicerint vagy a glükózt, és ezt keverjük a porcukorhoz.
Gyúrjuk össze, és ugyanúgy légmentesen zárjuk zacsiba.

Mind két mázat színezhetjük de száradás után fakulnak a színek,vagyis világosabb lesz. Ezért gél állagú festékeket ajánlok.

Ennek a masszának nincs mellékíze....sőt még ízesíthetjük is pár csepp aromával.

jucus tortái

Látta 913 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

burger eva üzente 12 éve

Én nem tudom mi az a TRAGANT por vagy CMC por.Lehet itt Erdélyben más az elnevezése.Ez egy fajta étkezési keményitő??????
Egy kicsit próbáld elmagyarázni esteleg helyetesítő valamivel???
Nagyon szép a díszítésed és én is próbálkoznék fondant készítéssel

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 12 éve

Hát ez gyönyörű .Nem mernék hozzáfogni.Judit Te cukrász vagy???Minden amit felteszel csoda!!!

Válasz

Szalai Antalné üzente 12 éve

Marcsi és Mónika nagyon köszönöm!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 12 éve

Jaj de jó,köszi hogy megosztottad velünk :)))

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Judit szavakkal nehéz kifejezni köszönetünket, leírtad a tortadíszítés rejtelmeit, ahogyan alkotod szebbnél szebb tortáid, formatortáid, díszeid.
Nagyon kedves tőled. Sokan csak ámulunk, de remélem sokan kedvet kapnak ezek után kipróbálni.
Én nagyon szeretném, amint behúzódunk, a családom meglepni karácsonyra, addig lesz időm gyakorolni.
Nagyon köszönjük fáradozásodat.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu