Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
2 KÁVÉSKANÁL ZSELATINT BEÁZTATUNK, 5 KÁVÉSKANÁL VÍZBE
HAGYJUK MEGDAGADNI.
500 G FINOM PORCUKROT (FAMILY SWEET A LEGJOBB) ÁTSZITÁLUNK,
3 KÁVÉSKANÁL TRAGANT PORRAL VAGY CMC- PORRAL.
A ZSELATINOS TÁLAT GŐZ FÖLÉ HELYEZZÜK.
2 KÁVÉSKANÁL FOLYÉKONY GLÜKÓZT ÉS 2 -3
KÁVÉSKANÁL FEHÉR ZSIRADÉKOT (KÓKUSZZSÍR) TESZÜNK BELE ÉS EGYÜTT ADDIG MELEGÍTJÜK AMÍG SZÉPEN FEL NEM OLVAD.
ÍGY MELEGEN A PORCUKOR KÖZEPÉBE ÖNTJÜK, MAJD MIXERREL VAGY AKINEK VAN ROBOTGÉPBE IS TEHETI,LASSÚ FOKOZATON KEZDJÜK VERNI, MIKÖZBEN EGY TOJÁS FEHÉRJÉT IS HOZZÁADUNK.
SAJNOS KÉZI HABVERŐVEL NEM LEHET SOKÁIG VERNI,MERT LEÉGNE A MIXER.
AMIKOR MÁR KEZD SZÉPEN ÖSSZEÁLLNI ÉS NYÚLÓSSÁ VÁLNI AKKOR KÉZZEL LEHET A MARADÉK PORCUKROT HOZZÁGYÚRNI,ADDIG AMÍG RUGALMAS SELYMES MASSZÁT NEM KAPUNK.
LÉGMENTESEN LEZÁRVA 2 ÓRA MÚLVA HASZNÁLHATÓ.
NAGYON JÓL SZÍNEZHETŐ.
HŰTŐBEN AKÁR 3 HÓNAPIG IS ELÁLL.
Mintázómáz:
500 g porcukor
2 evőkanál tragant gumi (Sőregi-nél kapható)
2 teáskanál folyékony glükóz (megfelel helyette a glicerin is)
60 ml hideg víz.
Szitáljuk a porcukrot egy tálba a traganttal együtt.
Közepébe mélyedést készítsünk, öntsük bele a vizet és a glükózt vagy a glicerint, keverjük össze és gyúrjuk tésztává.
Csomagoljuk be légmentesen egy zacsiba és pár órára tegyük félre, ha nagyon muszáj, azonnal is fel tudjuk használni.
Megemlíteném,hogy a tragantnak van egy kis mellékíze, de nagyon szép díszeket lehet belőle kreálni.
Ebből a masszából készült például a Papucsom, és a Kamilla tortámon a babaágy.
Felhasználom merevítésekhez is.
Zselatinmáz:
500 g porcukor
60 ml víz
1 zacskó étkezési zselatin por
1 teáskanál folyékony glükóz (vagy glicerin)
Öntsük a vizet egy hőálló tálba, szórjuk bele a zselatint.
Hagyjuk állni pár percig. A porcukrot szitáljuk egy másik tálba.
Amikor megdagadt a zselatin, helyezzük gőz fölé és olvasszuk fel.
Utána tegyük bele a glicerint vagy a glükózt, és ezt keverjük a porcukorhoz.
Gyúrjuk össze, és ugyanúgy légmentesen zárjuk zacsiba.
Mind két mázat színezhetjük de száradás után fakulnak a színek,vagyis világosabb lesz. Ezért gél állagú festékeket ajánlok.
Ennek a masszának nincs mellékíze....sőt még ízesíthetjük is pár csepp aromával.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!