Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A tésztához: 350 g finomliszt, 175 g porcukor, 1 csipet só, 200 g fagyos vaj/margarin, 1 db tojás. A töltelékhez: 150 g+ diónyi + 20 g lágy vaj/margarin 250 g porcukor+ a szóráshoz, 1 tasak vaníliás cukor, 1 kg tehéntúró, 125 g tejszínkrém, 2 db citrom, 4 db tojás, 2 tasak vaníliás pudingpor, 1,2 kg alma, 80 g sárgabaracklekvár
A tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk, elkeverjük a porcukorral és a sóval. A vajat/margarint kisebb kockákra vágjuk, majd a tojással együtt a liszthez adjuk, és a robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk. Munkalapra szedjük borítjuk, gyors mozdulatokkal átgyúrjuk, lapos téglaalakzatot formálunk belőle, fóliába csomagoljuk, és 30 percig a hűtőszekrényben pihentetjük. Közben a töltelékhez 150 vajat/ margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, hozzáadjuk a túrót, és a tejszínkrémet. A citromokat alaposan megmossuk, az egyik héját a túróhoz reszeljük mindkettő levét kinyomjuk. Egyenként a túróhoz keverjük a tojásokat, aztán az átszűrt citromlé felét, végül az apránként hozzászitált pudingport. Az almákat megmossuk, elnegyedeljük, magházukat kiemeljük, karcsú gerezdekre szeljük, és meglocsoljuk a maradék citromlével. A sütőbe való tepsit megpöttyözzük diónyi vajjal/ margarinnal, és kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát liszttel megszórt munkalapon tepsi nagyságúra nyújtjuk, elharmadolva, lazán összehajtjuk, és a tepsi közepére emeljük. Kihatjuk a tésztalap két szélét pizza nyújtóval/sima falú befőttesüveggel belenyújtjuk a tepsibe, a széleket kissé felmagasítjuk, alját villával sűrűn megszurkáljuk. Arányosan elosztva a tészta tetejére szedjük a túrókrémet, egyenletesen elsimítjuk. Almagerezdeket rápakoljuk, végül megkenjük a maradék 20 g felolvasztott vajjal/margarinnal, 50 percig sütjük. Majd sütés után megkenjük forró lekvárral, és beszórjuk mandulával. További 15 percig sütjük
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!