Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
12 db tojás
12 ek liszt
12 ek kristálycukor
1 csipet só
pár csepp citromlé
ételfestékek
Előkészítjük a piskóta hozzávalóit. A tortaforma alját sütőpapírral bevonjuk, és még 3 hasonló papírt kivágunk.
Egy robotgépbe tesszük a 12 tojásfehérjét, sót és citromlevet. Elkezdjük felverni, ha már keményedik, kanalanként belekeverjük a kristálycukrot és addig keverjük, amíg sercegni halljuk.
Ha már jó kemény és a cukor is felolvadt, egyenként jól belekeverjük a tojássárgákat.
Amikor jó a massza, kanalanként nagyon lassan belekeverjük a lisztet.
A kész piskótamasszát 3 tálba elosztjuk.
Elővesszük az ételfestékeket és kedvünk - ízlésünk szerint színezünk.
A tetsző színű masszát ráöntjük a sütőpapíros lapra, jól elegyengetjük és a 180 fokra bemelegített sütőbe betesszük kb. 10 percre.
Ha megsült, egy rácsra borítjuk, levesszük a sütőpapírt és hűlni hagyjuk.
Megismételjük az 3 adaggal ugyanígy.
Krém: fél L tej, 3 csomag vaniliás puding, 10 dkg ráma vaj megfőzőm a pudingot és kicsit lehul beleteszem 10 dkg Rama vajat kicsit megkeverem és
A színes piskótalapokat tetszőleges sorrendben egy tálcára tesszük és megkenjük a pudinggal. A pudingot 3 lapra kell elégnek lennie. Kívülre is pudinggal van bevonva vagy dekormassza alá.
A tetejére elkészítjük a cukormázat. Az oldalára elkészítjük a színes csoki bogyót csak ehhez kevés volt
gyerek zsúrhoz , majd keresek jobb minőségű színes ételfestéket! csak próba volt, kevesebb festéket tettem bele
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!