Sütés főzés: Elefántkonnycsepp (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Elefántkonnycsepp

tészta:

6 tojás
12 dkg porcukor
1 kk szódabikarbóna
4 dkg cukrozatlan kakaópor

töltelék:

1 tojás
2 ek liszt
2 dl tej
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2-3 db egyenes banán

Elkészítése:

1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a kakaóport, majd a keményre vert tojásfehérjével óvatosan összeforgatjuk.
2. A masszát egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük kb 10-12 perc alatt.
3. A krémhez a tojást elkeverjük a liszttel, felengedjük a tejjel és kis lángon kevergetve sűrűre főzzük.
4. Egy másik edényben a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt(!) tejkrémmel összedolgozzuk, amihez közben hozzáadjuk a vaníliáscukrot is.
5. A megsült tésztát még langyosan egy porcukorral meghintett gyúródeszkára borítjuk, így nem ragad. A teteje legyen alul, mert annak szép fényes a felülete és tekerésnél majd az lesz kívül.
6. Megkenjük a tésztát a krémmel úgy, hogy a másik szélén kb 2 cm üresen maradjon a tésztából. A felénk eső szélébe egymás mellé tesszük a banánokat, óvatosan feltekerjük.
7. Legalább fél napig hűtőben összeérleljük az ízeket. Tálaláskor megszórhatjuk még vaníliás cukorral vagy leönthetjük csokimázzal is.

Látta 399 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Domján Mária üzente 11 éve

Gratulálok szép szeletek

Válasz

Csete Imrene Marika üzente 11 éve

Nagyon jól néz ki!!!! Biztosan finom nagyon!!!Lehet hogy egyszer bátorkodom elkészíteni!???

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Biztosan finom lehetett, a krémet másképp ismerem.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Isteni ! Nem fogod megbánni Andi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon ötletes,biztos finom.A kis kép alapján el sem tudtam képzelni mi lehet.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu