Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
tészta:
6 tojás
12 dkg porcukor
1 kk szódabikarbóna
4 dkg cukrozatlan kakaópor
töltelék:
1 tojás
2 ek liszt
2 dl tej
20 dkg margarin
10 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
2-3 db egyenes banán
Elkészítése:
1. A tojásokat kettéválasztjuk. A sárgáját a porcukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a szódabikarbónát és a kakaóport, majd a keményre vert tojásfehérjével óvatosan összeforgatjuk.
2. A masszát egy sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük, előmelegített sütőben, közepes lángon megsütjük kb 10-12 perc alatt.
3. A krémhez a tojást elkeverjük a liszttel, felengedjük a tejjel és kis lángon kevergetve sűrűre főzzük.
4. Egy másik edényben a margarint a porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt(!) tejkrémmel összedolgozzuk, amihez közben hozzáadjuk a vaníliáscukrot is.
5. A megsült tésztát még langyosan egy porcukorral meghintett gyúródeszkára borítjuk, így nem ragad. A teteje legyen alul, mert annak szép fényes a felülete és tekerésnél majd az lesz kívül.
6. Megkenjük a tésztát a krémmel úgy, hogy a másik szélén kb 2 cm üresen maradjon a tésztából. A felénk eső szélébe egymás mellé tesszük a banánokat, óvatosan feltekerjük.
7. Legalább fél napig hűtőben összeérleljük az ízeket. Tálaláskor megszórhatjuk még vaníliás cukorral vagy leönthetjük csokimázzal is.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!