Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Gancához:
-2 kg krumplihoz
-30-35 dkg rétesliszt
-só, bors, szerecsendió
-olaj, vagy meleg zsír-a szaggatáshoz
A krumplit annyi vízben teszem fel főni, amennyi ellepi; ha megfőtt, a vizében megtöröm, ízesítem és belekeverem a lisztet, amivel folyamatosan kavarva addig főzöm kis lángon, míg szép, krémes állagú nem lesz.Sült oldalashoz:
-2 kg oldalas-20 nagyon szép (emberes :) darab jön ki belőle
-3 nagy fej vöröshagyma-karikára, vagy szálasra vágva; mindegy, a végére teljesen szét fog benne főni
-12 gerezd fokhagyma-megpucolva, de egészben hagyva-nem lesz sok!
-2 ek. só-annyi kanál, ahány kiló a hús
-őrölt bors, ételízesítő
-4 ek. zsír-ezt csak ezzel készítsük és az inkább legyen mangalicából!
Az oldalast nagy lábasba teszem a zsírral, felöntöm 5 dl vízzel, rászórom a hagymát, a fokhagymát, a sót és fedő alatt teljesen puhára főzöm-2 óra. fél kg savanyu káposzta .Elterítem a káposztát, az oldalasokat a gancával (meleg zsírba mártogassuk a kanalat, nem fog ráragadni) felváltva rakom a tetejére.
Előmelegített sütőben, 180 fokon, légkeveréssel pirulásig sütöm.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!