Sütés főzés: Márton napi sult liba comb, lila káposztával és dödöllével (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Márton napi sult liba comb, lila káposztával és dödöllével

Liba comb és lila párolt káposzta:

3 libacomb
libazsír
2 alma , 6 db szegfűszeg
1 hagyma, 1 gerezd fokhagyma
2 szál rozmaring

bors Előtte pácoltam 2 napot, megérte......
A libát sózzuk, borsozzuk,stb.. és egy tepsibe helyezzük.
A libazsírt a hús tetejére tesszük, a tepsibe tesszük az almát . A libára helyezzük a rozmaring ágakat, és meglocsoljuk a vízzel.
Fóliával lefedve, alsó-felső sütési módon 50-60 fokon, kb. 2 és fél óra alatt puhára sütjük. Majd a fóliát eltávolítjuk, és a felesleges zsiradékot lemerjük a húsról. Sűrű locsolgatás mellett addig süssük, amíg a liba szép piros nem lesz. Lila káposzta:1 kg lila káposzta
6-8 ek cukor (ízlés szerint )
jó minőségű olaj
1-2 tk kömény
só , 1-2 ek ecet ,2 db almaszeletek A káposztát amilyen vékony szálakra csak tudjuk, felaprítjuk.
Az olajat megforrósítjuk, beletesszük a cukrot és köménymagot hagyjuk aranyszínűre karamellizálódni. Nem szabad kavargatni, csak mozgatni az edényt!
Beletesszük a káposztát,és rá almaszeletet, jól átforgatjuk az olajos karamellben és ízlés szerint megsózzuk.
Lefedjük, és hagyjuk párolódni. Közben azért kavargassuk, vigyázzunk, nehogy leégjen!

Dödölle:

1 kg krumpli
25 dkg liszt
3 fej vöröshagyma

olaj

Elkészítés menete:

Miután kiválasztottad a megfelelő krumplikat, pucold és mosd meg őket, majd egy lábasba kockázd bele, és tedd fel főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Amikor kellőképp megpuhult, nyomkodd össze a vízben, majd szórd a lisztet mellé, a főzővízbe, és keverd el benne. Addig keverd, amíg ragacsos masszát nem kapsz.

Kockázd fel a hagymát, egy kis olajon kezdd el pirítani, majd egy olajos kanállal adagolj kisebb-nagyobb gombócokat .

Látta 219 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Végem van olyan guszta,jöhet vacsorára minden :)

Válasz

Sályi Tiborné Erzsike üzente 11 éve

Nagyon nagyon finom ez a libácska! Köszönöm szépen!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Én is imádom , hamar elfogyott.....

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Nagyon finom lehetett. Nagyon szeretem a káposztát és a dödöllét is. Természetesen a libát is.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu