Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
30 dkg margarin vagy 25 dkg vaj
30 dkg cukor
3 tojás
25 dkg méz
2 kávéskanál őrölt gyömbér
2 kávéskanál őrölt szegfűszeg
2 kávéskanál őrölt narancshéj
2 kávéskanál fahéj
1 kg liszt
3 kávéskanál szódabikarbóna Nagy, mély lábasba mérjük a mézet és a vajat/margarint, hozzáadjuk a fűszereket és
addig melegítjük, amíg a margarin (vaj) fel nem oldódik a mézben. Kissé visszahűtjük, majd hozzáadjuk a liszt és a szódabikarbóna felét, elkeverjük.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. A liszt és a szódabikarbóna másik felét
gyúródeszkára tesszük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe öntjük a cukros tojást
és a már elkészült masszát, majd az egészet összegyúrjuk.
Lisztezett felületen 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, majd 180 fokos sütőben, sütőpapíron vagy szilikonlapon, a felvert tojássárgájával vékonyan megkenve 8-10 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor a színe már aranybarna, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg.
Kihűlés után díszítünk cukormázzal és Oetker Dekor tollal
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 napja itt:
Jó szórakozást a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Vörös lencse krémleves pirított kenyérkocka, ...
Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!