Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
25 dkg vaj, 8 ek kristálycukor, 1 cs Bourbon vaníliás cukor, 4 tojás, 40 dkg liszt, 1 cs sütőpor, 1 csipet só, 4 dl tejföl, fél bio citrom reszelt héja, 1 ek kakaópor, 1 ek rum
Vaníliakrém: 5-6 dl tej, fél rúd vanília, 20 dkg kristálycukor, 10 dkg liszt, 3 tojás
Tetejére: 1 sárgadinnye, 4 ek. kristálycukor
Elkészítés: A puha vajat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverem. Hozzáadom a tojásokat, a liszttel elkevert sütőport, a reszelt citrom héjat, a sót és kézimixerrel jól összedolgozom. Végül belekeverem a tejfölt is.
A tésztát két egyenlő részre osztom. Az egyik feléhez hozzáadom a kakaóport és a
rumot. Jól összedolgozom.
A kivajazott gyümölcstortaforma közepére teszek 1 merőkanál kakaós tésztát, annak a
tetejére 1 merőkanálnyi vaníliás tésztát, majd ismét 1 merőkanálnyi kakaós tésztát és így
tovább. Ugyanúgy, mint a zebratortánál. Külön-külön merőkanállal, szépen rákanalazom
az összes tésztát.
Előmelegített sütőben, 190 fokon kb. 40 percig sütöm. Tűpróba! Félig nyitott
sütőben, fokozatosan hagyom hűlni. Miután teljesen kihűlt, óvatosan egy lapos tányérra
borítom.
A tojásokat a további hozzávalókkal csomómentesen elkeverjük és lassú tűzön sűrűre főzzük.
A vaníliakrémet rákenem a zebratortára.
A sárgadinnyéből karalábévájóval gömböket vágok és a torta tetejére sorakoztatom.
4 evőkanál cukorból karamellt készítek. Amikor kezd dermedni, villával körkörösen a gyümölcsre csurgatom.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 2 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!