Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
ilyen kivülről!
3 1/2 csésze durumbúza liszt (I használt keveréke búzadara liszt és a kenyér liszt)
1/4 csésze extra szűz olívaolaj, plusz többet zsírozás
1 tk. kóser só, plusz több ízlés szerint
3 gerezd fokhagyma, aprítva
1 28-oz. lehet zúzott paradicsom
1 csokor friss bazsalikom
Frissen őrölt fekete bors, ízlés szerint
10 oz. Pecorino Romano sajt, reszelve
Place lisztet egy nagy tálba, és egy jól központban; adjunk hozzá 2 evőkanál. olaj, só, és 1 1/4 csésze víz, és keverjük addig, míg egy tészta formájában. Tegyük a tésztát lisztezett munkafelületre, és gyúrjuk, amíg sima és rugalmas, 6-8 perc. Transzfer tésztát egy enyhén olajozott tálba, fedjük le műanyag borítót, és hagyjuk pihenni 30 percig.
Közben melegítsük maradék olajat egy 2-qt. serpenyőben közepes lángon. Add hozzá a fokhagymát és főzzük, gyakran kevergetve, amíg illatos, kb 1 perc. Hozzáadjuk a paradicsomot és a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk, és főzzük, időnként megkeverve, bemond ízek, kb 10 perc. Dobja bazsalikom, távolítsa el pan le a tűzről, és tegyük félre, hogy hagyja kihűlni. Melegítse a sütőt 500 °. Tegyük a tésztát lisztezett munkafelületre, és használja a sodrófa, roll tésztát egy 1/16 "-es téglalapot. Méretek nem fontosak, csak egy hatalmas téglalap alakú vékony tésztát. Rendezzük el a tésztát úgy, hogy a hosszabbik oldala párhuzamos Önnek. Spread 1 csésze paradicsomszósz át tésztát egy vékony réteget, és megszórjuk 1 1/4 csésze sajt, sózzuk, borsozzuk. Fold bal egyharmada tészta felé központ terjedt tetejét 1/4 csésze mártással, és szórjuk meg 4 evőkanál. sajt, sózzuk, borsozzuk. Fold jog 3. felett központ teljesítése bal széléhez, és ismételje meg a szósz, sajt, és a sót és a borsot. Keverjük bele a felső és az alsó, így azok megfelelnek a központban; spread tetejére a maradék mártással és sajttal, ízesítsük sóval és borssal. Fold felső fele fölött alsó felében, mint záró egy könyvet, és tegyük egy tepsibe bélelt pergamen papír, süssük 10 percig. Csökkentse a sütő hőmérsékletét 400 °, és továbbra sütés amíg a tészta van állítva és kissé elszenesedett, körülbelül 60-65 perc. Hagyja hűlni 10 percig szeletelés a terek és kiszolgáló.
Komolyan, nem izzad a hajtogatási folyamatot. A tészta nagyon könnyű vele dolgozni, és mivel a magazin rámutat, még egy csúnya Scaccia Ragusana! jó íze van.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!