Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Lapok:
2 tojást, 4 evőkanál olvasztott mézet, 16 dkg cukrot, 6 dkg zsírt - én margarint - jól összedolgozunk.
Hozzáadunk 50 dkg lisztet, 4 evőkanál tejfölt, 1 kiskanál szódabikarbónát, 1 kiskanál sütőport. Jól összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk, és lapokat sütünk belőle.
/Régi zománcos tepsit megfordítok, kicsit belisztezem, és ezen sütöm ki külön-külön a lapokat. Mindig újra lisztezem, amikor megsült, óvatosan csúsztatom le a tepsiről a kész lapot, hogy el ne törjön./
Töltelék:
3 tojás sárgáját, 3 evőkanál lisztet, fél liter tejet jól összedolgozunk, majd sűrű krémet főzünk belőle. /Vigyázzunk, könnyen odakap!/
25 dkg margarint, 16 dkg cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot kikeverünk habosra.
Ha a főzött krém kihűlt, összekeverjük a margarinossal - robottal szoktam. A lapokat megtöltjük a kész krémmel. A legfelső lap tetejére csak csokládémázt teszünk.
Máz:
10 dkg vaj v. margarin, 3 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó - jól eldolgozva kikeverjük, majd a tűzhelyen felolvasztjuk, és a legfelső lapra kenjük. / Nem szabad túlhevíteni, mert akkor kicsapódnak az alkotóanyagok!/
Mivel beteg voltam karácsonykor, kész lapokból készítettem a sütit. A lapok kisebbek, és csak 3 van belőle - viszont gyönyörűen egyenesek, és nagyon finomak! A mázt is boltban kapható porból készítettem, csak 3-5 teáskanál hideg víz kell hozzá, és gyönyörű.
A süteményt csak másnap vágjuk meg, mert a méz miatt kemény, másnapra megpuhul!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!