Sütés főzés: Mézes zserbóm (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5234 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2979 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 546 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5234 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2979 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 546 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5234 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2979 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 546 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5234 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2979 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 546 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Mézes zserbóm

Lapok:
2 tojást, 4 evőkanál olvasztott mézet, 16 dkg cukrot, 6 dkg zsírt - én margarint - jól összedolgozunk.
Hozzáadunk 50 dkg lisztet, 4 evőkanál tejfölt, 1 kiskanál szódabikarbónát, 1 kiskanál sütőport. Jól összedolgozzuk, majd 4 részre osztjuk, és lapokat sütünk belőle.
/Régi zománcos tepsit megfordítok, kicsit belisztezem, és ezen sütöm ki külön-külön a lapokat. Mindig újra lisztezem, amikor megsült, óvatosan csúsztatom le a tepsiről a kész lapot, hogy el ne törjön./
Töltelék:
3 tojás sárgáját, 3 evőkanál lisztet, fél liter tejet jól összedolgozunk, majd sűrű krémet főzünk belőle. /Vigyázzunk, könnyen odakap!/
25 dkg margarint, 16 dkg cukrot, 1 cs. vaníliás cukrot kikeverünk habosra.
Ha a főzött krém kihűlt, összekeverjük a margarinossal - robottal szoktam. A lapokat megtöltjük a kész krémmel. A legfelső lap tetejére csak csokládémázt teszünk.
Máz:
10 dkg vaj v. margarin, 3 dkg porcukor, 2 evőkanál kakaó - jól eldolgozva kikeverjük, majd a tűzhelyen felolvasztjuk, és a legfelső lapra kenjük. / Nem szabad túlhevíteni, mert akkor kicsapódnak az alkotóanyagok!/

Mivel beteg voltam karácsonykor, kész lapokból készítettem a sütit. A lapok kisebbek, és csak 3 van belőle - viszont gyönyörűen egyenesek, és nagyon finomak! A mázt is boltban kapható porból készítettem, csak 3-5 teáskanál hideg víz kell hozzá, és gyönyörű.

A süteményt csak másnap vágjuk meg, mert a méz miatt kemény, másnapra megpuhul!

Látta 274 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Tobakné Baris Erzsébet üzente 7 éve

Én is köszönöm! :-)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Csatlakozok, nagyon szeretem, szép az egész, a csokimázad nagyon szépen szép!!
Köszönjük.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Imádom és szerintem nem vagyok vele egyedül,nagyon guszta,köszönjük a receptet.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu