Sütés főzés: 2 melegítő téli leves

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 A téli hidegben csak úgy vágyunk a meleg ételekre. Egy tányér gőzölgő, forró levesnek szinte nem is lehet ellenállni, akárcsak az itt ajánlott finom leveseknek!

 

Egy hideg, téli estén nincs is jobb vacsora egy tányér forró, tápláló levesnél. Hát még, ha az elkészítésük is csupán fél órát vesz igénybe. Egy fárasztó, nehéz nap után a konyhában való ténykedés, és a vacsora elkészítése segíthet a lenyugvásban és az átszellemülésben is.

A sok finomságot tartalmazó levesek igazán tápláló étkek. Bár a zöldségekből főzés közben a vízben oldódó vitaminok nagy része elvész, marad bőven tápanyag a levesben, melyre szervezetünknek szüksége van. A jól összefőtt alapanyagoknak köszönhetően, ráadásul koncentráltan találhatóak meg benne, így tudnak feltölteni, táplálni bennünket. Ha igazán ízletes levesre vágynak, próbálják ki receptjeinket!

Illatos téli leves
Elkészítési idő: 25-30 perc

Hozzávalók 4 személyre:
1 vöröshagyma, apróra vágva
1 evőkanál szűz olívaolaj
25 dkg pulyka apróhús, nagyobb kockákra vágva
só, őrölt fekete bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 ág kakukkfű
2 sárgarépa, gyufaszálnyi csíkokra vágva
2 petrezselyemgyökér, gyufaszálnyi csíkokra vágva
3 evőkanál paradicsompüré
1 dl száraz fehérbor
4 szelet szikkadt kenyér, kockákra vágva

A hagymát a forró olajon megfuttatjuk. A húst rádobjuk, és kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a fokhagymával és a kakukkfűvel fűszerezzük, majd egy kevés vizet aláöntve párolni kezdjük. Amikor a hús már majdnem puha, a sárgarépát és a petrezselyemgyökeret is beletesszük, a paradicsompürét belekeverjük. A borral és még egy kevés vízzel felengedjük, majd készre főzzük úgy, hogy rövid leve maradjon. Közben a kenyérkockákat szárazon, egy serpenyőben szép pirosra pirítjuk. A kész levest forrón tányérokba szedjük, és a pirítóskockákkal megszórva kínáljuk.

 

Citromleves
Elkészítési idő: 20 perc

Hozzávalók 4 személyre:
kb. 1 liter víz
csipetnyi fahéj
3-4 szem szegfűszeg

3-4 evőkanál xylit
2 nagy citrom megmosva, elfelezve
1 dl tejföl vagy zabtejszín
2 tojássárgája
1 evőkanál kukoricakeményítő

A tűzre bő egy liter vizet felteszünk főni, a fahéjjal, a szegfűszeggel, egy leheletnyi sóval és a xylittel nem túl édesre ízesítjük. Az egyik fél citromból 2 szeletet levágunk, ezeket a fűszeres vízbe dobjuk, és felforraljuk. 5 percig hagyjuk forrni, majd a tűzről lehúzzuk. Egy tálban a tejfölt a tojások sárgájával és a keményítővel, habverővel simára keverjük, majd a levesbe

 

öntjük. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés közben újra felforraljuk. Amikor már krémesen sűrű, a lángot elzárjuk, és továbbra is folyamatosan kevergetve, a citromok levét belecsavarjuk. Mentalevéllel és citromkarikával díszítve, melegen vagy hidegen tálaljuk.

 

Forrás:öntjük. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés közben újra felforraljuk. Amikor már krémesen sűrű, a lángot elzárjuk, és továbbra is folyamatosan kevergetve, a citromok levét belecsavarjuk. Mentalevéllel és citromkarikával díszítve, melegen vagy hidegen tálaljuk.

Címkék: leves recept tél

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu