Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A téli hidegben csak úgy vágyunk a meleg ételekre. Egy tányér gőzölgő, forró levesnek szinte nem is lehet ellenállni, akárcsak az itt ajánlott finom leveseknek!
A
sok finomságot tartalmazó levesek igazán tápláló étkek. Bár a
zöldségekből főzés közben a vízben oldódó vitaminok nagy része elvész,
marad bőven tápanyag a levesben, melyre szervezetünknek szüksége van. A
jól összefőtt alapanyagoknak köszönhetően, ráadásul koncentráltan
találhatóak meg benne, így tudnak feltölteni, táplálni bennünket. Ha
igazán ízletes levesre vágynak, próbálják ki receptjeinket!
Illatos téli leves
Elkészítési idő: 25-30 perc
Hozzávalók 4 személyre:
1 vöröshagyma, apróra vágva
1 evőkanál szűz olívaolaj
25 dkg pulyka apróhús, nagyobb kockákra vágva
só, őrölt fekete bors
1 gerezd zúzott fokhagyma
2 ág kakukkfű
2 sárgarépa, gyufaszálnyi csíkokra vágva
2 petrezselyemgyökér, gyufaszálnyi csíkokra vágva
3 evőkanál paradicsompüré
1 dl száraz fehérbor
4 szelet szikkadt kenyér, kockákra vágva
A hagymát a forró olajon megfuttatjuk. A húst rádobjuk, és
kevergetve fehéredésig sütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, a fokhagymával
és a kakukkfűvel fűszerezzük, majd egy kevés vizet aláöntve párolni
kezdjük. Amikor a hús már majdnem puha, a sárgarépát és a
petrezselyemgyökeret is beletesszük, a paradicsompürét belekeverjük. A
borral és még egy kevés vízzel felengedjük, majd készre főzzük úgy, hogy
rövid leve maradjon. Közben a kenyérkockákat szárazon, egy serpenyőben
szép pirosra pirítjuk. A kész levest forrón tányérokba szedjük, és a
pirítóskockákkal megszórva kínáljuk.
Citromleves
Elkészítési idő: 20 perc
Hozzávalók 4 személyre:
kb. 1 liter víz
csipetnyi fahéj
3-4 szem szegfűszeg
só
3-4 evőkanál xylit
2 nagy citrom megmosva, elfelezve
1 dl tejföl vagy zabtejszín
2 tojássárgája
1 evőkanál kukoricakeményítő
A tűzre bő egy liter vizet felteszünk főni, a fahéjjal, a
szegfűszeggel, egy leheletnyi sóval és a xylittel nem túl édesre
ízesítjük. Az egyik fél citromból 2 szeletet levágunk, ezeket a fűszeres
vízbe dobjuk, és felforraljuk. 5 percig hagyjuk forrni, majd a tűzről
lehúzzuk. Egy tálban a tejfölt a tojások sárgájával és a keményítővel,
habverővel simára keverjük, majd a levesbe
öntjük. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés közben újra felforraljuk. Amikor már krémesen sűrű, a lángot elzárjuk, és továbbra is folyamatosan kevergetve, a citromok levét belecsavarjuk. Mentalevéllel és citromkarikával díszítve, melegen vagy hidegen tálaljuk.
Forrás:öntjük. Visszatesszük a tűzre, és állandó kevergetés közben újra felforraljuk. Amikor már krémesen sűrű, a lángot elzárjuk, és továbbra is folyamatosan kevergetve, a citromok levét belecsavarjuk. Mentalevéllel és citromkarikával díszítve, melegen vagy hidegen tálaljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Ez lesz az ősz kedvenc levese!
Magyar is van a világ legjobb levesei között
Karácsony plusz kilók nélkül?
Újabb gasztroközösséget épít a Nosalty