Sütés főzés: Brünni torta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

A KEREK TÉSZTÁHOZ:

6 tojás,

14 dkg porcukor,

1 citrom reszelt héja,

1 tasak vaníliás cukor,

3 dkg kakaó,

8 dkg darált dió,

7 dkg rétesliszt,

késhegynyi sütőpor.


A SZÖGLETES TÉSZTÁHOZ:

6 tojás,

14-14 dkg porcukor és rétesliszt,

1 citrom reszelt héja,

késhegynyi sütőpor.


A KRÉMHEZ:

4 tojás,

20 dkg porcukor,

25 dkg margarin,

3 dkg kakaó,

15 dkg darált dió.


A MÁZHOZ:

12 dkg fehér csokoládé,

kevés olaj.

 

 


 

A kerek tésztához a tojássárgákat a porcukorral, a citromhéjjal, a kakaóval és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, a diót és a sütőporos lisztet. A masszát simára keverjük, kerek tortaformába öntjük, és előmelegített sütőben, közepes hőmérsékleten megsütjük.

A szögletes tésztához a hozzávalókat összekeverjük, és tepsibe öntve megsütjük. Közben elkészítjük a krémet. A tojásokat a porcukorral habüstben, gőz felett addig verjük, amíg megsűrűsödik. Levesszük a gőzről, és állandóan kevergetve kihűtjük. A margarint a kakaóval habosra keverjük, hozzáadjuk a főzött masszához, és beletesszük a diót.

A kihűlt kerek tésztát 2 lapra vágjuk, és vékonyan megkenjük mindkét lap egyik oldalát krémmel.

A szögletes tésztát is vékonyan megkenjük a krémmel, és 3 cm széles csíkokra vágjuk. Az első csíkot a tortalap közepére tesszük, és csigavonalban feltekerjük. Addig folytatjuk a tekergetést, míg az alsó tortalapot befedik a csigavonalban feltekert tészták.

A második tortalappal befedjük, és a maradék krémmel bekenjük a torta tetejét és oldalát.

A csokoládét kevés olajjal gőz felett felolvasztjuk, és a torta tetejére simítjuk. A tetejét tetszés szerint feldíszítjük.

Címkék: diókakaópor fehércsoki torta édesség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu