Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók a tésztához:
60 dkg finomliszt
38 dkg Ráma sütőmargarin
1 kiskanál só
7-8 dkg kristálycukor
1 dkg élesztő
2 dl hideg víz
1 tojás a lekenéshez
A máktöltelékhez:
40 dkg kristálycukor
2 dl víz
50 dkg őrölt mák
6-8 dkg mazsola
A diótöltelékhez:
40 dkg kristálycukor
2dl víz
50 dkg őrölt dió
6-8 dkg mazsola
Az almatöltelékhez:
1,25 kg alma
30 dkg kristálycukor
5-6 dkg zsemlemorzsa
Fél kiskanál őrölt fahéj
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
A tésztához a lisztet 35 dkg margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk, a cukorral az összemorzsolt élesztővel meg a vízzel összegyúrjuk. Ragacsos marad, nem válik el az edény falától, de így jó. Letakarva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután 4 egyenlő részre osztjuk. Az egyiket lisztezett gyúrólapon kb 25x40 centire nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt vagy vajazott tepsire tesszük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben közepes lánggal elősütjük.(Figyelem: Csak félig kell megsütni, ez kb. 10 perc!) Ugyanígy még egy lapot félig megsütünk.
A máktöltelék:
A cukrot a vízzel felforraljuk, a mákot belekeverjük, mazsolával gazdagítjuk, majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk.
A diótöltelék:
Ugyan úgy készítjük el, mint a máktölteléket.
Egy peremes tepsit kivajazunk és a még nyers (nem elősütött) egyik kinyújtott tészta lapot belesimítjuk. A diótölteléket vizes késsel rásimítjuk. Erre az egyik elősütött tésztalapot fektetjük. Erre kerül a máktöltelék, amit a másik elősütött tésztával beborítunk.
Az almatöltelék:
Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, majd a többi hozzávalóval gyorsan összedolgozzuk, s mielőtt levet engedne (ezért is nem készítettük el előbb) az előzőekre rétegezzük, végül az utolsó, kinyújtott (nyers,nem elősütött) tésztalapot ráfektetjük.
A tetejét felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 fok) kb. 30-35 percig sütjük. Félidőben a tetejét alufóliával letekarjuk, nehogy megégjen. A tepsiben hagyjuk kihűlni és csak másnap szeleteljük fel.
Jó étvágyat!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Guinness rekordot állítottak fel a kelt tésztás süteménnyel
A 2000 tojásos Sacher torta
Salátasütemény, az új Japán gasztro-őrület
Diós kocka