Sütés főzés: FLÓDNI

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók a tésztához:      

 60 dkg finomliszt

 38 dkg Ráma sütőmargarin

 1 kiskanál só

 7-8 dkg kristálycukor

 1 dkg élesztő

 2 dl hideg víz

1 tojás a lekenéshez

 

A máktöltelékhez:

40 dkg kristálycukor

2 dl víz

50 dkg őrölt mák

6-8 dkg mazsola

 

A diótöltelékhez:        

40 dkg kristálycukor

2dl víz

50 dkg őrölt dió

6-8 dkg mazsola

 

Az almatöltelékhez:   

1,25 kg alma

30 dkg kristálycukor

5-6 dkg zsemlemorzsa

Fél kiskanál őrölt fahéj

1 citrom reszelt héja

 

Elkészítés:

A tésztához a lisztet 35 dkg margarinnal elmorzsoljuk, megsózzuk, a cukorral az összemorzsolt élesztővel meg a vízzel összegyúrjuk. Ragacsos marad, nem válik el az edény falától, de így jó. Letakarva legalább 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután 4 egyenlő részre osztjuk. Az egyiket lisztezett gyúrólapon kb 25x40 centire nyújtjuk. Sütőpapírral bélelt vagy vajazott tepsire tesszük, villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben közepes lánggal elősütjük.(Figyelem: Csak félig kell megsütni, ez kb. 10 perc!) Ugyanígy még egy lapot félig megsütünk.

A máktöltelék:
A cukrot a vízzel felforraljuk, a mákot belekeverjük, mazsolával gazdagítjuk, majd a tűzről levéve hűlni hagyjuk.

A diótöltelék:

Ugyan úgy készítjük el, mint a máktölteléket.

Egy peremes tepsit kivajazunk és a még nyers (nem elősütött) egyik kinyújtott tészta lapot belesimítjuk. A diótölteléket vizes késsel rásimítjuk. Erre az egyik elősütött tésztalapot fektetjük. Erre kerül a máktöltelék, amit a másik elősütött tésztával beborítunk.

Az almatöltelék:

Az almát meghámozzuk, durvára reszeljük, majd a többi hozzávalóval gyorsan összedolgozzuk, s mielőtt levet engedne (ezért is nem készítettük el előbb) az előzőekre rétegezzük, végül az utolsó, kinyújtott (nyers,nem elősütött) tésztalapot ráfektetjük.

A tetejét felvert tojással lekenjük. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (220 fok) kb. 30-35 percig  sütjük. Félidőben a tetejét alufóliával letekarjuk, nehogy megégjen. A tepsiben hagyjuk kihűlni és csak másnap szeleteljük fel.

Jó étvágyat!

 

Címkék: sütemény

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu