Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Régóta kacérkodtam a gondolattal, hogy elkészítem ezt a finomságot. Aztán végre elszántam magam. Gyorsan elkészül és igazi különlegesség. Nálunk sláger lett.
7 nagy fej lilahagymát legyalultam, edénybe tettem. Frissen őrölt bors, kakukkfű, nádcukor és balzsamecet került rá, majd elkezdtem kis lángon főzni. A karamellizálódó nádcukor és balzsamecet páratlan illata betöltötte a konyhát, isteni volt.
Főzés közben kóstolgatni kell, ahogy a hagyma puhul, úgy változik a lekvár íze.
A fűszerek mennyiségét mindenki maga döntse el, szándékosan nem írtam, miből, mennyit tettem bele. A vége felé lehet sózni, vagy a sót ételízesítővel kiváltani.
Mire a hagyma teljesen megpuhul, el is készül a lekvár. Hűtőben, csatos befőttes üvegben tároltam. Azért a múlt idő, mert gyorsan elfogyott, lassan készülhet egy új adag.
Nagyon finom sült húsokhoz, sült gyökérzöldségekhez, sőt én lepényben is kipróbáltam.
25 deka lisztet, 1 tojás sárgájával, 9 deka margarinnal, kevés sóval, borssal és hideg vízzel összegyúrunk, hideg helyen pihentetjük.
Vajazott-lisztezett cakkos szélű formába nyújtjuk és a következő feltéttel rakjuk meg: sűrű házi fűszeres paradicsom nem túl vastagon, lilahagymalekvár jó vastagon és sok reszelt sajt. Addig sütjük, míg a sajt szép aranyszínűvé válik.
Próbáljátok ki, jó étvágyat!
Forrás:http://sokszinuvidek.24.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 6 napja itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Alma leves, csirkemell roston, gombás...
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: paradicsom leves pirított kenyérkockával, ...
Kőszeghy Anna írta 3 hete a(z) Mi volt ma az ebédetek? fórumtémában:
A mai ebédünk: Zöldborsó leves, diós metélt tészta ...
Kőszeghy Anna 4 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Imádod az eperlekvárt? E recept alapján 10 perc alatt elkészítheted!
Erdélyben készítik a világ egyik legdrágább lekvárját
Gyümölcslekvárok - karácsonyra
Gyümölcslekvárok - karácsonyra