Sütés főzés: Melegítő ételek hideg téli estékre

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 A zimankós, téli fagyok idején hajlamosak vagyunk arra, hogy feltöltsük zsírraktárunkat, és mire itt vannak az ünnepek már kesergünk a zsírpárnák miatt. Ezt elkerülve már a hidegek beköszönte elején kezdjük el olyan fűszereket használni, melyek melegítő hatásúak.

 

A melegítő hatású fűszerek lényege, hogy belülről melegítenek fel, így nem fázunk annyira, és elkerülhetjük a hatalmas lakomázásokat, mert egyszerűen nem lesz rá szükségünk. A fázós emberek energiaáramlása kicsi, ezért a melegítő hatású ételek mindenképpen hasznosak.

A húsok között elsősorban a vörös húsok a melegítő hatásúak, tehát a marha, sertés, vadhúsok, kacsa, bárány az jó választás. A húsok mellé melegítő hatású olajos magokat is tehetünk: dió- és mogyorófélék. A gesztenye szintén ebbe a csoportba tartozik, nem hibába adja alapját számos karácsonykor is kedvelt süteménynek.

A gabonafélék között is találunk hasznosakat, ha a melegítésről van szó: a rizs, köles, tönkölybúza megpirítva és úgy elkészítve már melegítő hatású. A kölest pirítsuk meg lassú tűzön, majd öntsük fel tejjel vagy vízzel. Keverjünk hozzá kevés vajat, és máris finom köleskását ehetünk.

Ha már a köleskásánál tartunk és a vörös húsoknál, akkor érdemes megjegyezni a fűszereket is. A fahéj, édeskömény, kömény, ánizs. a gyömbér, a szegfűszeg és a kardamom is kedvelt melegítő hatású fűszer. Az ételek fűszerezése mellett finom gyógyteát is készíthetünk belőle.

Forró vízhez adjunk hozzá karikákra szeletelt gyömbért, fahéjat, kardamomot. Egy kevés mézzel édesíthetjük, de önmagában is kiváló.

A mézeskalács és a jógitea fűszerezése is hasonló alapanyagokból áll, így ezeket is bátran ehetjük-ihatjuk. Persze a mézeskalács esetében a cukor és a liszt nem járul hozzá a zsírpárnák csökkenéséhez.

Ha vannak melegítő gyümölcsök, akkor vannak hűsítőek is. A déligyümölcsök, akármennyire imádjuk őket, bizony hűtő funkciót töltenek be. A banán, kivi, citrusfélék a szervezetet hűtik, így a nagyon fázósaknak kevésbé ajánljuk.

Jótékony reggeli lehet a meleg zabkása, fahéjjal és almakompóttal, vagy pár szelet fahéjas sültalma is.

Forrás:http://www.szepzold.hu/melegito_etelek_hideg_teli_estekre

Címkék: fűszer tél étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu