Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
25 dkg liszt,
3 gerezd fokhagyma,
2 dkg élesztő,
másfél dl tej,
1 mokkáskanál cukor,
5 dkg vaj,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanálnyi csípős paprika,
1 tojás,
a tészta kenéséhez kevés tej.
A langyosra melegített tejben elkeverjük a cukrot és a szétmorzsolt élesztőt, majd felfuttatjuk. Ezután a lisztbe beledolgozzuk az olvasztott (de nem forró) vajat, a felfutott élesztőt, az összes fűszert, a finomra zúzott fokhagymát és a tojást. Alaposan, keményre kidolgozzuk a tésztát, lisztezett tálba tesszük, tetejét is megszórjuk liszttel, majd tiszta konyharuhával letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. Ezután lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és nagyobb háromszögeket vágunk belőle. Egy-egy háromszöget stangli alakúra csavarunk fel. Sütőlemezre tesszük, tetejüket kevés tejjel megkenjük, és előmelegített forró sütőben közepes tűzön pirosra sütjük. Ez a stangli nagyon fűszeres, ital mellé kínáljuk.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Sós vajaspogácsa
Túrós tepertős pogácsa
Töltött pogácsa
Részeges pogácsa