Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Az igazság az, hogy a Bud Spencer-Terence Hill filmekben többször feltűnő hagymás bab receptjét homály fedi. A film készítői sosem rukkoltak elő a kincstári változattal, így aztán sok-sok elkészítési mód kering a világhálón Piedone- avagy Bud Spencer-féle hagymás bab néven, mert sokakat megihletett a filmbeli főzőcskézés. A minap mi is megnéztük az egyik emblematikus alkotást, a Kincs ami nincs-et, amiben a Puffin lekvárok hajóból való kidobálása után a nagy pofonosztó kimondja: az én kedvencem ugyanis a bab!
És akkor Bence kérlelni kezdett: anya, főzzél nekem hagymás babot… Nem győzködött sokáig, mert hát volt itthon szalonna, hagyma, bab – hát, mondtam, legyen.
Igaz, a filmben láthatóan fehérbabból készült az étel, nekünk vörösbabunk volt itthon, az is konzerv. Aki maga szeretné megfőzni a babot, előző este áztassa vízbe, másnap kuktában főzze puhára, forrástól számítva úgy 30 percig, aztán zárja el a kuktát, és hagyja békén addig, amíg ki nem tudja nyitni. Aki ezzel nem akar bajlódni, vegyen babkonzervet. Nekünk is volt, három. Bence ezt nemes egyszerűséggel úgy írta bele a videóba, hogy “hozzáadunk három babot”, nos az három konzervet jelent.
Hozzávalók 4-5 főre:
15-20 dkg füstölt kolozsvári szalonna
4 szép nagy fej vöröshagyma
3 konzerv bab (kb. 40 dkg egy konzerv) VAGY 40 dkg száraz bab, egy éjszakára beáztatva, megfőzve a fent elmondottak szerint
1-2 ek zsír
2 gerezd fokhagyma
só, bors
víz
1. A szalonnát felcsíkozzuk, kevés zsíron (ez a legjobb: állati zsiradék) kiolvasztjuk. Közben a hagymákat félbevágjuk, és felszeleteljük szép vékonyan. A hagymacsíkokat a szalonnára dobjuk, és jó sokáig együtt pároljuk – egészen addig, amíg a hagyma össze nem esik, és már-már pirulni nem kezd.
2. Ekkor adjuk hozzá a babot, kevés vizet, és pároljuk. Addig párolgatjuk, és öntözünk hozzá kevés vizet, amíg egy kicsit meg nem szottyososdik, és olyan jó szaftos nem lesz. A szottyos azt jelenti, hogy egyes babszemek már szétfőnek, szétnyílnak, és püréjükkel sűrítik a levet. Persze a végső állapot eléréséig még sózzuk, borsozzuk, meg rányomjuk a fokhagymagerezdeket.
A lényeg: ha szottyos, kész.
Forrás:http://maimoni.cafeblog.hu
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Karácsony plusz kilók nélkül?
Újabb gasztroközösséget épít a Nosalty
Banánérlelés egy óra alatt
Guinness rekordot állítottak fel a kelt tésztás süteménnyel