Sütés főzés: Próbáld ki ezeket a húsvéti finomságokat

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

A karácsonyhoz hasonlóan a húsvét sem múlhat el anélkül, hogy ne főznénk vagy sütnénk valami roppant finomat. Ehhez javaslunk most néhány nagyon jó receptet.

Rendszerint előkerül ilyenkor a bárányhús, a sonka, a tojás, egyes konyhákban még a nyúl is. Érdemes alaposan megtervezni a húsvéti fogásokat, a gazdag terítékhez mi is hozzájárulunk pár jó fogással.

Hagyományos húsvéti sonka

Hozzávalók: nyers füstölt sonka, 1 fej vöröshagyma, 3–4 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál egész bors, babérlevél, sárgarépa, fehérrépa, zeller, 4–5 főtt tojás, torma, mustár, retek

Elkészítése: Előző este áztassuk be a nyers füstöltsonkát annyi hideg vízbe, hogy ellepje. Másnap bő hideg vízben tegyük fel főni. Adjuk hozzá a nagyobb szeletekre vágott vöröshagymát, a fokhagymát, a borsot, és a babérlevelet. Ha már félig megfőtt a sonka, adjuk hozzá a szeletekre vágott zöldségeket. Akkor főtt meg, ha a sonka csontját ki tudjuk húzni, mintegy leválik róla a hús. Hagyjuk kihűlni a saját levében, majd vágjuk vékony szeletekre. Készíthetjük kötözött sonkából is a lakomát, ami akkor főtt meg, ha hústűvel átszúrva puhának érezzük. Főzzük keményre a tojásokat, öblítsük le hideg vízzel, majd szeleteljük fel. A sonkát és a tojást tálaljuk a főtt zöldségekkel, tormával és mustárral, és díszítsük retekkel.

Sonkás-sajtos sült tojás

Hozzávalók 4 személyre: 8 kemény tojás, 20 dkg sajt, 10 dkg főtt sonka, 5 dkg tejszín, 3 dkg tejföl, 1 csokor metélőhagyma és kapor, só, fehérbors.

Elkészítése: Vágjuk ketté a főtt tojásokat, óvatosan vegyük ki a sárgájukat és nyomkodjuk össze egy villával. Vágjuk finomra a sajtot és apró kockára a sonkát, mindezt keverjük bele a tojásba a tejföllel, a tejszínnel, a sóval és a zöldfűszerekkel együtt. Ezt a masszát töltsük vissza a félbevágott tojásokba. Tegyük őket szorosan egymás mellé egy tűzálló tálba, és az előmelegített, alacsony hőfokú sütőben süssük kb. 15 percig, míg a sajt megolvad. Melegen tálaljuk.

Húsvéti bárányborda

Hozzávalók: 1 kg bárányborda, 1,5 dl joghurt, 2 kávéskanál liszt, 1 evőkanál currypor, 2 evőkanál finom kenyérmorzsa, 1–2 dl víz és kevés száraz fehérbor keveréke a pároláshoz, 1 fej vöröshagyma.

Elkészítése: Tegyük hőálló edénybe a bordákat. Kis tálban keverjük össze a joghurtot, a lisztet és a curryport. Tegyük a húsra. Szórjuk meg kenyérmorzsával, és öntsük rá a vizet a borral együtt. Tegyük hozzá a kettébe vágott vöröshagymát. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 percig süssük, vagy amíg a bordák meg nem puhulnak. Ha nem elég a vizes bor, pótoljuk, de ügyeljünk arra, hogy a végén pirosra, de ne szárazra süljön a borda!

Tojáslikőrtorta

Hozzávalók: 4 tojás, 200 g margarin, 150 g liszt, 150 g cukor, 200 g mogyoró (őrölt), 50 g fehér csokoládé (reszelt), 3 csapott kávéskanál sütőpor, 500 g mascarpone (krémsajt), 250 g tojáslikőr, 200 g habtejszín, 100 g porcukor, 8 evőkanál csipkebogyólekvár, 4 lap fehér zselatin, 25 g pisztácia (aprított).             

Elkészítése: A margarint a 150 g cukorral egy tálban habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojásokat, majd az átszitált, sütőporral elkevert lisztet, végül a mogyorót és a csokoládét. Alaposan összegyúrjuk. A tésztát egy kivajazott formába tesszük, és előmelegített sütőben, 175 fokon kb. 50 percig sütjük. Óvatosan kivesszük a formából, kihűtjük, majd keresztben kettévágjuk. Az alsó felét megkenjük 4 evőkanál csipkebogyólekvárral, rátesszük a tészta másik felét, és a tetejét is megkenjük a lekvárral. A zselatint egy kevés hideg vízbe beáztatjuk. Közben a mascarponét összekeverjük a porcukorral és 200 ml tojáslikőrrel. A zselatint a felhasználási útmutatóknak megfelelően feloldjuk és hozzáadjuk a krémsajthoz. Végül hozzákeverjük a kemény habbá vert tejszínt, és a tortát megkenjük a krémmel. A maradék tojáslikőrrel és a pisztáciával tálaljuk.

 

Forrás:http://delina.hu

Címkék: húsvét recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu