Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A TÉSZTÁHOZ:
3 tojás,
1 tojássárgája,
8 dkg kristálycukor,
1 tasak vaníliás cukor,
fél citrom, reszelt héja,
6 dkg liszt,
12 dkg őrölt mandula,
5 dkg vaj,
A KRÉMHEZ:
17 dkg őrölt mandula,
9 dkg porcukor,
1, 5 dl tej,
késhegynyi fahéj,
fél tasak vaníliás cukor,
0,5 dl mandulalikőr,
5 dl tejszín,
4 zselatinlap,
A DÍSZÍTÉSHEZ: reszelt csokoládé.
A tésztához 4 tojássárgáját a cukor egyharmadával, a vaníliás cukorral, és a citromhéjjal habosra keverjük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a masszához adjuk. A vajat felolvasztjuk, a liszttel és a mandulával együtt szintén a masszához keverjük. Végül vajazott, lisztezett formába öntjük, és előmelegített sütőben megsütjük. A formában hagyjuk kihűlni. A krémhez a mandulát a porcukorral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral egy nagyobb tálban összekeverjük. A tejet felforraljuk, ráöntjük a mandulás keverékre, és addig keverjük, míg sűrű krémet kapunk. Hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük a mandulalikőrt. A tortalapot visszatesszük a formába. A tejszínt kemény habbá verjük, és az előkészített zselatinnal együtt a mandulakrémhez adjuk. Rákenjük a tortalapra. a tetejét elsimítjuk, és néhány órára hűtőbe tesszük. Végül óvatosan kivesszük a formából, és csokireszelékkel megszórjuk.
Mandula helyett használhatunk mogyorót is.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó cikkek:
Tejszínes grillázstorta
Almaborkrémes torta
A 2000 tojásos Sacher torta
Ez lett idén Magyarország tortája