Sütés főzés: Almaborkrémes torta

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5811 fő
  • Képek - 5231 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2977 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 533 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Hozzávalók:

A TÉSZTÁHOZ:

17-17 dkg liszt és margarin,

3 tojás,

10 dkg cukor,

3 dkg étkezési keményítő,

1 teáskanál sütőpor,

1 citrom reszelt héja.


A TÖLTELÉKHEZ:

65 dkg alma,

2,5 dl tejföl,

2 dl tejszín,

6 evőkanál cukor,

1,2 dl almabor,

1 citrom leve,

1 rúd vanília,

4 zselatinlap.


A DÍSZÍTÉSHEZ:

2 evőkanál durvára vágott dió vagy mogyoró.

 

 

 

Elkészítés:

 

A tésztához a cukrot a margarinnal habosra keverjük, és egyenként hozzáadjuk a tojásokat. A lisztet összekeverjük az étkezési keményítővel, a sütőporral és a reszelt citromhéjjal, majd a vajkrémhez vegyítjük. A masszát sütőpapírral bélelt, 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük, a tetejét elsimítjuk, és előmelegíteti sütőben, 3-as fokozaton 20 percig sütjük.

 

Az almát meghámozzuk, felnegyedeljük, magházát eltávolítjuk. Másfél almát felszeletelünk, a többit kockákra vágjuk, és citromlével meglocsoljuk. A zselatint kevés vízbe beáztatjuk. Az almabort 4 evőkanál cukorral és a hosszában hasított vaníliarúddal felforraljuk. Az almaszeleteket kb. 2 percig pároljuk az almaborban, majd lecsöpögtetjük. Az almakockákat is ugyanígy megpároljuk. Néhány kockát kiveszünk és félretesszük. A vaníliarúdat eltávolítjuk. A kinyomkodott zselatint a forró almakompótban feloldjuk. Kihűtjük, majd belekeverjük a tejfölt, és hűtőszekrénybe tesszük annyi időre, míg a krém dermedni kezd.

 

A maradék cukrot karamellizáljuk, majd belekeverjük az összevágott diót vagy mogyorót. A grillázst olajjal megkent alufóliára simítva hagyjuk megszilárdulni. Közben a tejszínt kemény habbá verjük, és a felét a kocsonyás almakrémbe keverjük.

 

A kihűlt tésztát kettévágjuk. Az alsó lapot megkenjük az almakrémmel. Beborítjuk a másik lappal, és ráhalmozzuk a maradék tejszínhabot. A torta tetejét kirakjuk az almaszeletekkel, és a félretett almakockákkal. Végül meghintjük kis darabokra tördelt grillázzsal, és kb. 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.

Címkék: alma almabor dió grillázs tejföl tejszín torta édesség

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu