Sütés főzés: Zöldfűszeres pogácsa

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5274 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

Hamubansült pogácsa helyett csomagolhatjuk csemeténknek a nyári táborba.

Mezei Katalin különlegesen finom pogácsa receptje. Mellesleg, Benkő Dániel kutyája ezt csente le az asztalról, amíg szorgos gazdija a takarítást gyakorolta (2010. június 1.-i Csak csajokban).

0zpogi4350


0zpogi3350

Hozzávalók:

 30 dkg liszt
 2 púpos evőkanál búzadara
 3 púpos evőkanál borgonyapehely (vagy törtkrumpli)
 25 dkg Feta sajt
 20 dkg vaj (vagy margarin)
 1 dl olaj (oliva)
 3 egész tojás
 2 dl tejföl
 fél dl langyos tej
 4 dkg élesztő
 1 szem kockacukor
 1 púpos kávéskanál só
 1 gerezd összetört fokhagyma


Friss! összevágott zöldfűszer:( 4 púpos evőkanál )

bazsalikomlevél, oregánó, kakukkfű, kapor, rozmaring


 a kenéshez:

 1 egész  tojás


Elkészítés:
A hozzávalókat mindenki szabadon variálhatja (tehát kihagyható pl. a burgonya, a búzadara,  a tejföl, stb). Eben az esetben azonban langyos tejjel, vagy vízzel javítsuk fel, ha túl kemény lenne a tészta.
A lényeg, hogy egy rugalmas lágy tésztát kapjunk. Számomra ezekkel a hozzávalókkal és nagyjából ezzekkel az arányokkal lett a legjobb az állaga (szivacsos, lágy, selymes ízű).
Kihűlés után műanyag edényben, vagy fémtálban ruhával letakarva tárolhatjuk, így 3-4 napig finom marad.

A Feta sajtot egy villával összetörjük.
A vajat a liszttel, a sóval és a Fetával összemorzsoljuk.
Tegyük hozzá a tojásokat, tejfölt, olajat, fokhagymát, zöldfűszereket és a langyos cukros tejben megfuttatott élesztőt.
Dagasztó mozdulatokkal dolgozzuk össze alaposan. Kenyérsütő gépben is összedolgoztathatjuk.
Hagyjuk félórát kelni.

Lisztezett deszkán nyújtsuk ki. Kenjük át a tojással és irdaljuk be négyzethálósan (inkább rombuszosan) egy lisztbe mártott késsel.
Ezután jöhet a pogácsaszaggató. Olykor ezt is mártsuk lisztbe.
Minden egyes kis korongot a tenyerünk két éle között kissé pörgessünk meg. Ettől magasabb lesz, szebben sül, jobban kel.
Hagyjuk még 40-50 percig kelni a tepsiben.

Légkeveréses elektromos sütőben: 180 fokon sütjük, amíg aranybarna lesz (kb 20 perc)
Normál elektromos sütőben: kb 25 perc.
Gázsütőben: 18- 20 perc

 

 

Címkék: Érdekes ételek

Kapcsolódó cikkek:

  Playboy torta

  Bodzás receptek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Hegyi Istvánné üzente 13 éve

Köszönjük a receptet ! Nagyon finom lehet a sokféle fűszertől!

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Nagyon fini lehet,ki fogom próbálni!:))

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 3 napja itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu