Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
A torta tészta alapja piskota:
Laponként:
3 tojás,
3 evőkanál cukor,
3 evökanál liszt,
1 kávéskanál sütőpor.
Mindeggyik emelet három lapbol van és soha nem sütöm egyben mert sokkal szebb ha egyessével vannak megsütve a lapok.A legfelsö emelet az diós izü annak a piskotájába a liszt mellé kevés darált diót is lehet tenni.A középsö az citromos,az alsó pedig epres.
A vajkrém:
1 vanilia puding por,
3-4 dl tej,
1 ráma margarin,
izlés szerint cukor.
Ehhez k b3-4pudingbol készitettem a krémet de mikor hogyan sikerül lehet marad de lehet kevés.A felsö torta krémjébe rumot vagy rum aromát és darált diót teszünk,a középsőbe citrom hélj citrom lé illetve jobb ha citrom savat használunk mert annak jó tömény ize van és nem kell annyi folyadék mintha citrom lét tennénk de a citom savat is feloldom kevés vizben, kevés sárga ételfestékkel szinezzük,az alsót pedig készithetjük epres pudingal amit eperszörpel izesitet tejjel főzünk meg én általában házi fagyasztott epret használok amit cukorral vagy mézzel teszek el,mikor ez kiolvad a levét felhsználom a puding ízesitésére vagy a tejet pótolom vele.Az epreket pedig töltelékként a krém közé teszem de ügyelve arra hogy díszítésre maradjon olyan krém amiben nincs eper illetve mag.Mindegyik tortát betöltöm körbe simitom egymásra helyezem és végül díszítem.Ez azért nincs jobban feldiszitve mert külön kérés volt.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!