Sütés főzés: Gesztenye tekercs (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5278 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Gesztenye tekercs

25 dkg darált keksz,
18 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 kupica rum,
1 evőkanál kókuszreszelék,
1-2 kanál kakaó.

Krém:
25 dkg gesztenyepüré,
12 dkg margarin,
10 dkg porcukor,
1 kupica rum,
1 evőkanál kókuszreszelék.

Tetejére:
7 dkg olvasztott csokoládé. (csoki nélkül is finom)

A kekszet megdaráljuk, olvasztott margarinnal, cukorral, rummal, kókusszal és kakaóval összedolgozzuk.
Ha nem akar összeállni, egy kis hideg teával meglocsoljuk.

A krémhez a gesztenyepürét burgonyanyomón áttörjük és a margarint a cukorral, rummal és kókuszreszelékkel kikeverjük.
Egy tiszta konyharuhát megvizezünk (én folpackot használok), kiterítjük a kekszmassza felét, sodrófával kb. 20x15 cm téglalappá nyújtjuk.
A gesztenyetöltelék felét rásimítjuk, majd a konyharuha segítségével az
egészet összegöngyöljük.A másik tekercset is ugyanígy készítjük el, egy órára hűtőbe tesszük. Tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.
Rum helyett én rumaromát használok.

Látta 9614 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Nemesne Zsuzsa üzente 15 éve

Szia Ili!Tettem a kekszes masszához teát is:A töltelék lehet hogy kicsit lágyabb lett,de már nem "probléma" mert elfogyott.Kösz a receptet,máskor is fogom csinálni.

Válasz

Bérciné Ili üzente 15 éve

Szia Zsuzsa!
Nem valószínű hogy a töltelék miatt repedezett meg. Talán kicsit szárazabbra csináltad a kekszes részét. Én szoktam beletenni egy kis teát, de ezt írtam is.
Biztos finomabb a pudinggal, de így nem lett lágy a tölteléke?
Üdv:Ili

Válasz

Nemesne Zsuzsa üzente 15 éve

Ma megcsináltam!Változtattam a tölteléken,mert úgy gondoltam túl tömény lesz ha csak a margarint keverem a gesztenyével.Vanilia pudingot főztam,abba tettem a gesztenyét és a margarint.Ezt kentem a kekszes masszára.Lehet hogy ezért nem tutam szépen feltekerni.Úgy repedt mint a bejgli.Szépségversenyt nem nyert volna ez asütemény,de nagyon finom!Ja és nem tettem rá csikimázat,hanem tejsznhabot nyomtunk rá amikor ettük.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Kedves Noémi nem túl édes ha nem lenne benne ennyi cukor akkor nem igazán lehetne rá mondani,hogy finom.
Ettől sokkal több cukrot tartalmazó receptek vannak. Valószínű,hogy lehet csökkenteni a cukor mennyiséget.A kókuszos tekercs sokkal édesebb.

Válasz

Fodor Noémi üzente 15 éve

Én szeretek kipróbálni új recepteket,most az ötlött a fejembe,hogy nem túl édes-e ez a tekercs? N.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 5 napja itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Karalabe_fozelek_husgomboccal_2195269_6855_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu