Sütés főzés: Karácsonyi mézes (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5469 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2964 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 455 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5469 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2964 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 455 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5469 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2964 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 455 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5807 fő
  • Képek - 5469 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2964 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 455 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Karácsonyi mézes

20 dkg méz
15 dkg margarin
25 dkg porcukor
3 tojás
1 tk szódabikarbóna
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt szegfüszeg
1 kk fahéj
75 dkg liszt

A vajat a mézzel együtt felolvasztjuk.
A porcukrot, fűszereket, szódabikarbónát és a tojásokat egy mixerrel jól
elkeverjük, majd hozzá adjuk a mézes vajas masszát is, majd egy fakanál
segítségével hozzáadagoljuk a lisztet és eldolgozzuk vele.
Nem lesz kemény a massza. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten legalább 1 órán át,
de lehet 1 napot is.
Majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen,
majd tetszés szerinti formákra szaggatjuk.
Kb 4-5 percig 180 fokon sütjük.

Látta 3539 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Sárkány Andrásné Mara üzente 7 éve

Sikerült megmentenem néhány darabot. Valóban puha maradt.
Köszi még egyszer! Békés, boldog új évet kívánok! Mara

Válasz

Bérciné Ili üzente 7 éve

Szia Mara!
Örülök hogy sikerült a mézes. A sütés idő a légkavarásos sütőben valóban kevesebb, ott elég a 4-5 perc. A sütiket tedd jól záródó dobozba és tegyél mellé egy szelet almát és akkor újra visszapuhulnak.
Üdv:Ili

Válasz

Sárkány Andrásné Mara üzente 7 éve

Tündér Ilike!
Megsütöttem a mézest, az unokáim letesztelték, és nagyon őriznem kell, hogy megtudjam, vajon karácsonyig puha marad-e! Pillanatnyilag úgy tűnik, ez az igazi.
Utólagos engedelmeddel, már a lányaimnak is tovább adtam, akkora sikert aratott.
Picit kellett változtatnom, mert nem kaptam őrölt szegfűszeget, így minden fűszer helyett, egy nagy evőkanál mézes sütemény fűszerkeveréket tettem bele.Az én sütőmnek a 4-5 perc sütési idő is kevés volt, így felemeltem 6-7 percre.
Nagyon szépen köszönöm még egyszer a receptet és bátran ajánlom mindazoknak, akiknek gond a karácsonyi mézes receptje.
Üdvözlettel Mara

Válasz

Sárkány Andrásné Mara üzente 7 éve

Nagyon szépen köszönöm a választ!
Áldott ünnepeket kívánok minden kedves klubtagnak!
Szeretettel Mara

Válasz

Bérciné Ili üzente 7 éve

Szia Mara!
Köszönöm szépen hogy szóltál, valóban 75 dkg a liszt.
Már nyugodtan megsütheted, sokáig puha marad ha, jól záródó dobozba, vagy üvegbe teszed és raksz mellé egy szelet almát és néha cseréled.
Jó sütögetést kívánok:Ili

Válasz

Sárkány Andrásné Mara üzente 7 éve

Kedves Ilike! Nagyon örülök a mézes receptnek, de néhány kérdésem van. Ha van időd, kérlek válaszolj!
Ez a mézes puha lesz? Meddig marad az? Már most is megsüthetem, hogy a jövő héten ne őrüljek meg?
Nagyon régóta keresek finom, puha mézes receptet, sokfélét sütöttem, még az igazit nem sikerült megtalálnom.
És a legnagyobb tisztelettel kérdezem, ugye véletlen elírás a 750 dkg liszt? 75 dkg akar lenni?
Köszönettel: Mara

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 7 éve

Ilike,órákig tudnék gyönyörködni bennük!Isteni finomak,csak ajánlani tudom őket mindenkinek!Onnan tudom én is így készítem csak sütőporral:))

Válasz

Ez történt a közösségben:

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu