Sütés főzés: Karácsonyi mézes (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Karácsonyi mézes

20 dkg méz
15 dkg margarin
25 dkg porcukor
3 tojás
1 tk szódabikarbóna
1 kk őrölt gyömbér
1 kk őrölt szegfüszeg
1 kk fahéj
75 dkg liszt

A vajat a mézzel együtt felolvasztjuk.
A porcukrot, fűszereket, szódabikarbónát és a tojásokat egy mixerrel jól
elkeverjük, majd hozzá adjuk a mézes vajas masszát is, majd egy fakanál
segítségével hozzáadagoljuk a lisztet és eldolgozzuk vele.
Nem lesz kemény a massza. Hagyjuk állni szobahőmérsékleten legalább 1 órán át,
de lehet 1 napot is.
Majd 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen,
majd tetszés szerinti formákra szaggatjuk.
Kb 4-5 percig 180 fokon sütjük.

Látta 3878 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Sárkány Andrásné Mara üzente 13 éve

Sikerült megmentenem néhány darabot. Valóban puha maradt.
Köszi még egyszer! Békés, boldog új évet kívánok! Mara

Válasz

Bérciné Ili üzente 13 éve

Szia Mara!
Örülök hogy sikerült a mézes. A sütés idő a légkavarásos sütőben valóban kevesebb, ott elég a 4-5 perc. A sütiket tedd jól záródó dobozba és tegyél mellé egy szelet almát és akkor újra visszapuhulnak.
Üdv:Ili

Válasz

Sárkány Andrásné Mara üzente 13 éve

Tündér Ilike!
Megsütöttem a mézest, az unokáim letesztelték, és nagyon őriznem kell, hogy megtudjam, vajon karácsonyig puha marad-e! Pillanatnyilag úgy tűnik, ez az igazi.
Utólagos engedelmeddel, már a lányaimnak is tovább adtam, akkora sikert aratott.
Picit kellett változtatnom, mert nem kaptam őrölt szegfűszeget, így minden fűszer helyett, egy nagy evőkanál mézes sütemény fűszerkeveréket tettem bele.Az én sütőmnek a 4-5 perc sütési idő is kevés volt, így felemeltem 6-7 percre.
Nagyon szépen köszönöm még egyszer a receptet és bátran ajánlom mindazoknak, akiknek gond a karácsonyi mézes receptje.
Üdvözlettel Mara

Válasz

Sárkány Andrásné Mara üzente 13 éve

Nagyon szépen köszönöm a választ!
Áldott ünnepeket kívánok minden kedves klubtagnak!
Szeretettel Mara

Válasz

Bérciné Ili üzente 13 éve

Szia Mara!
Köszönöm szépen hogy szóltál, valóban 75 dkg a liszt.
Már nyugodtan megsütheted, sokáig puha marad ha, jól záródó dobozba, vagy üvegbe teszed és raksz mellé egy szelet almát és néha cseréled.
Jó sütögetést kívánok:Ili

Válasz

Sárkány Andrásné Mara üzente 13 éve

Kedves Ilike! Nagyon örülök a mézes receptnek, de néhány kérdésem van. Ha van időd, kérlek válaszolj!
Ez a mézes puha lesz? Meddig marad az? Már most is megsüthetem, hogy a jövő héten ne őrüljek meg?
Nagyon régóta keresek finom, puha mézes receptet, sokfélét sütöttem, még az igazit nem sikerült megtalálnom.
És a legnagyobb tisztelettel kérdezem, ugye véletlen elírás a 750 dkg liszt? 75 dkg akar lenni?
Köszönettel: Mara

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 13 éve

Ilike,órákig tudnék gyönyörködni bennük!Isteni finomak,csak ajánlani tudom őket mindenkinek!Onnan tudom én is így készítem csak sütőporral:))

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu