Sütés főzés: Medvehagymás pogácsa (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5822 fő
  • Képek - 5275 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Medvehagymás pogácsa

Hozzávalók:
50 dkg liszt
10 dkg medvehagymalevél
2 tojás sárgája
1 dl tejföl
25 dkg vaj vagy margarin
3 dkg élesztő
1 dl tej

1 dkg cukor

Az élesztőt langyos tejben a cukorral felfuttatjuk,
a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk az élesztőt és a többi hozzávalót.
Jól kidolgozzuk félkemény rétestésztának, amit fél óráig pihentetünk.
A medvehagyma leveleket megmossuk, jól lecsepegtetjük és vékony csíkokra vágjuk.
A tésztát kinyújtjuk, rászórjuk a vágott medvehagymalevél felét,
és az egészet felcsavarjuk, mint egy tekercset, nyújtófával kissé ellapítjuk,
felébe egymásra hajtva 20 percig langyos helyen pihentetjük.
Akkor ismét kinyújtjuk és megszórjuk a maradék medvehagymalevéllel és az
előbbi módon felcsavarjuk, ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét megrácsozzuk és
közepes méretű pogácsákat szaggatunk belőle.
Tojással megkenjük, a tepsiben még 10 percig pihentetjük, majd sütjük.

Köszönet a receptért Németh Ágnesnek.

Látta 5399 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Bérciné Ili üzente 12 éve

Szia Évi!
Ha gondolok küldhetek.
Üdv:Ili

Válasz

Friedlné Évi üzente 12 éve

Ilike! Nagyon gusztusak lettek a pogácsáid. Ha hozzájutok, akkor Én is ki fogom próbálni, kíváncsi vagyok nagyon az ízére.
Üdv.
Évi

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Kedves Irén igen jó!
Aki nem tudja hol szárítani, és ennek utána néztem mert tavaly sokat szedtünk, így zárható zacskóba felaprítva amikor már mosás után lecsöpögött tehetjük a mélyhűtőbe.
A másik verzió összeturmixolni kicsi olajjal, műanyag tojás tartóba lefagyasztani szépen kilehet borítani műanyag jó záródó dobozban ajánlom fagyasztani mert intenzívebb illata van a fokhagymánál.

Válasz

Bérciné Ili üzente 12 éve

Szerintem igen, bár én még csak frissből csináltam.

Válasz

Csillag Irén üzente 12 éve

Nekem lefagyasztva van medve hagymám az is jó?

Válasz

Bérciné Ili üzente 14 éve

Szia Judit!
Ebből sajna már nem megy, majd jövőre.
Puszi:Ili

Válasz

Bérciné Ili üzente 14 éve

Szia Anna!
Nálunk az erdőben nagyon sok van ott szedtem. Sajnos már lejárt az ideje, már virágzik.
Üdv:Ili

Válasz

Kiss Judith üzente 14 éve

olyan guszták ezek a pogik, hogy most megtudnék enni belőle egy párat. Légyszi küldj nekem.

Válasz

Hegyi Istvánné üzente 14 éve

Ilike! Nagyon tetszenek ezek a pogácsák! Én nem ismerem a medvehagymát, gondolom bármelyik piacon beszerezhető. Te hol vetted? Üdv:Anna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Ilike!
Gusztusos pogók!!!
Tudod,hogy a hónap" slágere"a MEDVEHAGYMA?
Szép hétvégét kívánok:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Lazacleves_annatol_2190950_7156_s

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Jó szórakozást a klubban!

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu