Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Előkészületek a fehér kenyér sütéséhez:
1 kg. lisztet kiborítom a keverőtálba, belerakom az 1 e.k. sót. Kimérek 5 dl. vizet, meglangyosítom, ebből 1 dl.-be pici cukrot teszek és belemorzsálom az élesztőt, mikor kész,- azaz feljött az élesztő- hozzáöntöm a liszthez a 4 dl vízzel együtt. Kis mélyedésbe öntöm, és körkörös mozdulattal addig kavargatom míg az összes lisztet felveszi.
Ezután jól kidolgozom. Egy tálba rakom, kb. fél órát kelesztem.A kelesztést 3x kell ismételni, és mindíg jól átgyúrni. 3.ra a sütőedénybe kelesztem, ha jól megkelt, sütöm.
1 kg. liszt, 1 e.k.só, 1 cs. éllesztő, 5 dl. víz,/1 dl. vízben pici cukorral felfuttatjuk az élesztőt/. A hozzávalókat lazán összegyúrjuk, jól kidolgozzuk. Kétszer kelesztjük, és ujra átgyurjuk. Harmadjára a sütőedényben kelesztjük. / én ultrapluszban szoktam sütni és nagyon szépen sűl benne/ 180 fokon egy órán át sütjük. Vigyázat! Dupla adagot süss, mert hamarabb fogy mint a bolti!
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!