Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!
Csatlakozz te is hozzánk!
Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Kata szelet, isler, sakk szelet, hólabda.
A sakk matt szelet receptje a hozzászólásokban megtaláljátok és fent van külön receptként is itt Andi galériájában.Nem fért ide már.
Kata szelet:
tészta:
1/2 kg liszt,
15dkg margarin,
15dkg cukor,
2 tojássárgája,
1 csm sütőpor,
tej
töltelék:
2 ek lekvár,
1 dl rum,
10 dkg vaj,
15 dkg cukor,
2 ek kakaópor
hab:
4 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
tortadara
A tészta hozzávalóit összegyúrom és három lapot sütök belőle. Az egyik lapot összetöröm, és hozzáadom a töltelék anyagait. Két lap közé kenem. A tojásfehérjéből és a cukorból gőz fölött kemény habot verek és a tészta tetejére kenem, és megszórom tortadarával.
Isler:
tészta:
50dkg liszt,
2 tojássárgája,
25dkg margarin,
25dkg cukor,
1 csm sütőpor,
1 tojás,
1 csm vanillincukor
töltelék:
lekvár,
teteje:
tortabevonó
A tésztához valókat összegyúrjuk, és fóliába csomagolva hűtőben kb 1/2 órát pihentetem.A pihentetett tésztát kinyújtom, majd pogácsa vagy másmilyen szaggatóval kiszúrom.Kikent tepsiben kisütöm.A kihűlt korongokat lekvárral kettesével összeragasztom.Tortabevonóval leöntöm.Én a hosszúkás formát kakaós krémmel töltöttem meg.
Hólabda:
Hozz.:6-7 tojásos kakaós piskóta,
Töltelékhez:
10dkg margarint habosra keverek 8dkg cukorral.5dkg lisztet,2dkg cukrot, a vaníliás cukrot, és egy egész tojást simára keverek 3dl tejjel, és gőz fölött sűrű pépé főzöm.Ha kihűlt hozzákeverem a cukros margarint.A kisült tésztát pogácsa szaggatóval kiszúrom ketté vágom, és a krémmel meg kenem, úgy hogy a külsejét is bekenem krémmel, és kókuszreszelékbe forgatom.A tetejére tortabevonót teszek.
Sakk matt szelet
Hozz:sárga tészta:16 dkg margarin, 16 dkg cukor, 1 csom vaniliás cukor, 3 db tojás, 12 dkg liszt, egy kevés sütőpor,
barna tészta:16 dkg margarin, 16 dkg cukor, 1 csom vaniliás cukor, 3 db tojás, 10 dkg liszt, 2 ek kakaópor,
töltelék:lekvár,
teteje:tortabevonó,
Sárga tészta:a margarint a cukorral, a vaniliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojássárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosán hozzáadom a tojás fehérjét, és kisütöm. Amíg sül a sárga tészta addig elkészítem a barna tésztát, és azt is kisütöm.A kihűlt tésztát hosszában ketté vágom, és lekvárral meg kenem,1 sárga 1 barna. Egy nehezékkel egy órán át lenyomom.Majd 2 centis csíkokra vágom, és váltakozva a színeket ismét lekvárral összeragasztom.4 kockából lesz egy rúd. Nekem 3 kis rúd lett. A tetejét tortabevonóval leöntöm.
|
|
Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:
Érezd magad jól a klubban!
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!