Sütés főzés: Karácsonyi sütemény (kép)

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Sütés-Főzés Rejtelmei oldalán!

Csatlakozz te is hozzánk! Innentől kezdve hozzászólhatsz a tartalmakhoz, feltöltheted fényképpel leírással ételeid, vagy csak recepted. Sok jó sütik, torták, ételek, videók, egy oldalon ahol az egyszerű is érdekes, és a nagyik receptjeit is szeretjük.
Várunk!

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 5823 fő
  • Képek - 5277 db
  • Videók - 853 db
  • Blogbejegyzések - 2989 db
  • Fórumtémák - 16 db
  • Linkek - 605 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Sütés-főzés fortélyai-receptjei vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.


Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek

Karácsonyi sütemény

Kata szelet, isler, sakk szelet, hólabda.

A sakk matt szelet receptje a hozzászólásokban megtaláljátok és fent van külön receptként is itt Andi galériájában.Nem fért ide már.


Kata szelet:
tészta:
1/2 kg liszt,
15dkg margarin,
15dkg cukor,
2 tojássárgája,
1 csm sütőpor,
tej

töltelék:
2 ek lekvár,
1 dl rum,
10 dkg vaj,
15 dkg cukor,
2 ek kakaópor

hab:
4 tojásfehérje,
20 dkg cukor,
tortadara

A tészta hozzávalóit összegyúrom és három lapot sütök belőle. Az egyik lapot összetöröm, és hozzáadom a töltelék anyagait. Két lap közé kenem. A tojásfehérjéből és a cukorból gőz fölött kemény habot verek és a tészta tetejére kenem, és megszórom tortadarával.


Isler:
tészta:
50dkg liszt,
2 tojássárgája,
25dkg margarin,
25dkg cukor,
1 csm sütőpor,
1 tojás,
1 csm vanillincukor

töltelék:
lekvár,

teteje:
tortabevonó

A tésztához valókat összegyúrjuk, és fóliába csomagolva hűtőben kb 1/2 órát pihentetem.A pihentetett tésztát kinyújtom, majd pogácsa vagy másmilyen szaggatóval kiszúrom.Kikent tepsiben kisütöm.A kihűlt korongokat lekvárral kettesével összeragasztom.Tortabevonóval leöntöm.Én a hosszúkás formát kakaós krémmel töltöttem meg.


Hólabda:
Hozz.:6-7 tojásos kakaós piskóta,

Töltelékhez:
10dkg margarint habosra keverek 8dkg cukorral.5dkg lisztet,2dkg cukrot, a vaníliás cukrot, és egy egész tojást simára keverek 3dl tejjel, és gőz fölött sűrű pépé főzöm.Ha kihűlt hozzákeverem a cukros margarint.A kisült tésztát pogácsa szaggatóval kiszúrom ketté vágom, és a krémmel meg kenem, úgy hogy a külsejét is bekenem krémmel, és kókuszreszelékbe forgatom.A tetejére tortabevonót teszek.

Sakk matt szelet
Hozz:sárga tészta:16 dkg margarin, 16 dkg cukor, 1 csom vaniliás cukor, 3 db tojás, 12 dkg liszt, egy kevés sütőpor,
barna tészta:16 dkg margarin, 16 dkg cukor, 1 csom vaniliás cukor, 3 db tojás, 10 dkg liszt, 2 ek kakaópor,
töltelék:lekvár,
teteje:tortabevonó,

Sárga tészta:a margarint a cukorral, a vaniliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojássárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosán hozzáadom a tojás fehérjét, és kisütöm. Amíg sül a sárga tészta addig elkészítem a barna tésztát, és azt is kisütöm.A kihűlt tésztát hosszában ketté vágom, és lekvárral meg kenem,1 sárga 1 barna. Egy nehezékkel egy órán át lenyomom.Majd 2 centis csíkokra vágom, és váltakozva a színeket ismét lekvárral összeragasztom.4 kockából lesz egy rúd. Nekem 3 kis rúd lett. A tetejét tortabevonóval leöntöm.

Látta 834 ember.

Értékeld!

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Sakk matt szelet receptje Boros Andrea receptje alapján:
Hozz:sárga tészta:16 dkg margarin, 16 dkg cukor, 1 csom vaniliás cukor, 3 db tojás, 12 dkg liszt, egy kevés sütőpor,
barna tészta:16 dkg margarin, 16 dkg cukor, 1 csom vaniliás cukor, 3 db tojás, 10 dkg liszt, 2 ek kakaópor,
töltelék:lekvár,
teteje:tortabevonó,

Sárga tészta:a margarint a cukorral, a vaniliás cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a tojássárgáját, és a sütőporral elkevert lisztet, majd óvatosán hozzáadom a tojás fehérjét, és kisütöm. Amíg sül a sárga tészta addig elkészítem a barna tésztát, és azt is kisütöm.A kihűlt tésztát hosszában ketté vágom, és lekvárral meg kenem,1 sárga 1 barna. Egy nehezékkel egy órán át lenyomom.Majd 2 centis csíkokra vágom, és váltakozva a színeket ismét lekvárral összeragasztom.4 kockából lesz egy rúd. Nekem 3 kis rúd lett. A tetejét tortabevonóval leöntöm.

Válasz

Barna Pap Mónika üzente 11 éve

Gusztusos sütistál,végig kóstolnám a kínálatot.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Mónikával, összehoztuk, a recepteket bemásoltuk, nagyon szívesen..
Sakk szeletet nem találunk.
Azt Andrea majd biztosan beírja, ha szépen megkérjük.

Válasz

burger eva üzente 11 éve

Nagyon szépen köszönöm

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Andrea szerettem voltam segíteni, bemásolni a recepted, de én csak egyet találtam.

Válasz

Boros Andrea üzente 11 éve

a receptek meg találhatók az oldalamon, mind fent van, külön képpel

Válasz

burger eva üzente 11 éve

Gondolom az a habos a Kata szelet.Írd le a receptjét

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

Szép vegyestál.majd írjál recepteket.

Válasz

Domján Mária üzente 11 éve

Tessék választani

Válasz

Ez történt a közösségben:

Keczánné Macskó Piroska írta 1 hete itt:

Érezd magad jól a klubban!

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Francia_salata_2194937_9150_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu